A VUCA világ AVICA (azaz megbecsülő, érték-vezérelt, inspiráló, kollaboráló, agilis) vezetőket igényel!

A VUCA (Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous, azaz gyorsan változó, kiszámíthatatlan, bonyolult, bizonytalan) világ AVICA (Appreciative, Value-oriented, Inspiring, Collaborative, Agile, azaz megbecsülő, érték-vezérelt, inspiráló, kollaboráló, agilis) vezetőket igényel!

Napjaink vezetői számára a hétköznapok része az új, kihívást jelentő helyzetekkel szembenézni. A napi híradások tele vannak példával, hogyan jelenik meg a VUCA az élet minden színterén: a társadalomban, az üzleti életben vagy a politikában. Egy népszerű civil kezdeményezés, ami hirtelen lendületet kap a közösségi médián keresztül, egy bomlasztó új piaci szereplő, amely újraírja a játékszabályokat egy iparágban, vagy a Brexit, ezek mind példák a VUCA-eseményekre.

Mára már más készségekre van szükség ehhez a gyors ütemű, folyamatosan változó és zűrzavaros világhoz. Eljött az ideje a másfajta, rugalmasabb, befogadó gondolkodásmódnak.

Ezt a másfajta gondolkodásmódot mutatjuk be és adjuk át az AVICA Vezetésfejlesztő programunkban.

A VUCA-világnak AVICA-vezetőkre van szüksége

Kiknek ajánljuk az AVICA Vezetőfejlesztő programot?

 • Olyan közép és felső vezetőknek, akik nagy létszámú csapatokat vagy kis-közép méretű vállalatot irányítanak.

A programra olyan vezetőket várunk, akiknek fontos, hogy hiteles és önazonos vezetőkké váljanak és céljuk, hogy olyan csapatot építsenek fel maguk köré, ami a hosszú távú üzleti siker biztosítéka lehet.

Milyen egy AVICA vezető?

A mozaikszavak könnyen megjegyezhetők, és sallangok nélküli éleslátásra késztetnek bennünket, így megalkottuk az AVICA mozaikszót, ami összefoglalja a mai vezetők hatékony és eredményes működéséhez társított legfontosabb jellemzőket:

 • Agile (agilis): képesség a megfigyelésre, elemzésre és a következtetések levonására, mégpedig rendkívül gyors tempóban. A VUCA világában aligha lehet túlhangsúlyozni, mennyire fontos az alapos megfigyelésen és gyors elemzésen alapuló tempós döntéshozatal.
 • Value-Oriented (érték-vezérelt): A kifejezés kettős jelentésű. Az egyik a vezető értékteremtésre irányuló fókusza, míg a másik egy mélyről fakadó elköteleződés bizonyos alapértékek iránt. Minden vezetőnek csupán egy egyszerű kérdést kell feltennie, mielőtt cselekszik: milyen értéket nyújt vagy teremt, és összhangban van-e az én alapértékeimmel a döntésem?
 • Inspiring (inspiráló): A bizonytalan időkben az emberek azokra a vezetőkre néznek fel, akik inspirálnak. A VUCA-világ háborgó vizében erkölcsi iránytűként is szolgál a vezető által felvázolt inspiráló vízió.
 • Collaborative (kollaboráló): Az kollaboráló vezetők együttműködnek társaikkal és csapatukkal annak érdekében, hogy olyan megoldások szülessenek, amelyek ötvöznek minden olyan tudást, tapasztalatot és erőforrást, ami valamilyen formában hozzájárulhat a közös ügy sikeréhez.
 • Appreciative (megbecsülő): A mai vezetők egyik legnagyobb kihívása, hogy a változó üzleti környezet ellenére is rugalmas és elkötelezett munkatársakat találjanak, majd meg is tudják tartani őket. A vezető megbecsülő hozzáállása, és pozitív visszajelzései a csapat irányában, mint a „köszönöm” vagy a „szép munka”, hosszú távon biztosítja elköteleződésüket a csapathoz és a közös célhoz.

A program felépítése, témái:

Az AVICA program inspirációk sorozata, mely célja a vezetői gondolkodásmód formálása, miközben betekintést nyújt a VUCA világ vezetői számára szükséges készségekbe és eszköztárba.

 

Az AVICA vezetésfejlesztési program során a résztvevők

 • megértik a VUCA globális és üzleti kontextusát
 • megismerik az megbecsülő vezetés és motiválás elméleti hátterét, illetve saját élményén keresztül gyakorlatot szereznek a megbecsülő kommunikációban
 • önreflexión mentén megnevezik saját vezetői értékeiket és megismerik az érték-alapú vezetés fogalmát és közelebb kerülnek az értékek és a célok harmonizálásának eszközeihez
 • megértik az inspirálás és az inspiráltság jelentőségét. Képesek lesznek arra, hogy példaképként viselkedjenek és értékeiket hatékonyan képviseljék és kommunikálják
 • gyakorlatok segítségével megértik a kollaboráció erejét az üzleti életben, és megismerik a GROW KEK Modelt – mely a csapaton és a szervezeten belüli együttműködés további erősítéséhez biztosít keretet
 • valós üzleti példákkal kontextusban tudják helyezni az agilitás koncepcióját és betekintést nyernek az agilis vezetés gyakorlatába
Részletek

A képzés nyelve: magyar

Tréner

Sanjay Gupta, GROW Csoport Vezérigazgató, CxO Tanácsadó, Inspirációs előadó & Sztrányay Eszter, tanácsadó, tréner

A képzés helyszíne

GROW tréningterem

A tréning időpontja

2020. ősztől
A program 5 tréningnapot tartalmaz, időpontok:
2020. nov. 18-19.
2020. dec. 15.
2021. jan. 14.
2021. feb. 11.

A képzés részvételi díja

410.000.-Ft+Áfa/fő

Early bird kedvezményes ár október 1-ig történő jelentkezés esetén: 345.000.- Ft+ÁFA/fő

Ha bármilyen kérdése van tréningünkkel kapcsolatban, vagy szeretne jelentkezni, az alábbi elérhetőségeken keressen minket:

Sándor Orsolya
Tel.: +36 20 2070-425
e-mail: sandor.orsolya@grow-group.com

Jelentkezés
© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E-000773/2014 | B/2020/000102