A szervezeti önfejlesztés a kultúra részévé válik

A Continuous Service Improvement Process (‘folyamatos fejlesztési mechanizmus’) beépül a mindennapi munkavégzésbe,  így a kultúra részévé teszi a szervezeti önfejlesztést. Célja a szervezet energizálása és akcióba lendítése a munkatársak felhatalmazásán valamint a folyamatos, látható eredmények kitermelésén keresztül. Ez egy lean módszertanon alapuló fejlesztési mechanizmus. Egyszerű és széles körben használható eszközökkel éri el, hogy a munkatársak életének része legyen a folyamataik, szolgáltatásaik, rendszereik fejlesztése.

Díjnyertes módszertan

A módszertan lényege, hogy kis csapatok heti rendszerességgel, egyórás megbeszéléseken dolgoznak az általuk definiált mini-projekteken, és hétről-hétre előre lépnek azok megvalósításában. A folyamat ciklikus, nem áll le, ha egy projekt kész, akkor lehet indítani a következőt. Így a munkában ez a heti 1 óra dedikált idő arra, hogy a munkatársak ne „fát vágjanak”, hanem a fejszét élezzék. A munkát egy belső, választott CSIP-Bajnok facilitálja, aki ehhez alapos módszertani felkészítést kap a GROW-tól. A folyamat bevezetését és fenntarthatóságát a GROW bevált és díjnyertes módszertannal támogatja.

 

CSIP (Continuous Service Improvement Process)

Két módon energizálja a szervezetet:

  1. Az eredmények valódi javulást hoznak a munkában: gördülékenyebbé, stresszmentesebbé teszik.
  2. A munkatársak átélik az élményt, hogy csapatban, közösen alkotva, erre a vezetők által felhatalmazva saját maguk valósíthatnak meg fejlesztéseket.

 

Inspiráció

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E-000773/2014 | B/2020/000102