Coaching folyamataink zavartalanul folytatódnak figyelembe véve az online tér sajátosságait. Kérjük, érdeklődj központi elérhetőségeinken! A megváltozott helyzetre speciálisan fejlesztett COVID portfóliónk pedig itt található: COVID-19 megoldások >>

A GROW coaching megközelítése

A coaching egy eredményorientált, testreszabott fejlesztési folyamat. A coaching során ügyfeleinkkel, mint partnerekkel gondolatébresztő és kreatív munkára szövetkezünk, amely inspirálja és támogatja őket személyes- és szakmai potenciáljuk kiaknázásában. Coachaink szakmai színvonalát a GROW saját fejlesztésű minőségbiztosítási keretrendszere szavatolja. Kollégáinktól önismereti-, folyamatos továbbképzési ill. szupervíziós kritériumok teljesítését várjuk el. Működésük magas színvonalát belső támogatással, képzési lehetőségekkel erősítjük.

A coach és coachee együttműködése partneri folyamat annak érdekében, hogy a coachee a lehető legtöbbet hozza ki önmagából - személyes és szakmai szempontból egyaránt -, így életét egyre hitelesebben, önazonosabban alakíthassa.

Fontos tudnivaló, hogy a coaching nem pszichoterápiás eljárás*, közvetlenül és közvetve sem célozza pszichés és pszichoszomatikus zavarok megoldását. Pszichés, illetve pszichoszomatikus zavarral, mentális működést érintő problémában erre feljogosított szakember, így különösen pszichoterapeuta nyújthat segítséget. A coach és coachee együttműködése partneri folyamat annak érdekében, hogy a coachee a lehető legtöbbet hozza ki önmagából - személyes és szakmai szempontból egyaránt -, így életét egyre hitelesebben, önazonosabban alakíthassa.

A GROW csapatában dolgozó coachok kivétel nélkül szigorú szakmai szempontok szerint kerülnek kiválasztásra, munkájukat pedig coach szupervízió mellett végzik. Magyarországi Coach-szervezetek Szövetsége által kiadott állásfoglalás jogi és szakmai szempontokat figyelembe véve úgy értelmezi és értékeli a 2019. évi CXI törvény módosításának hatálybalépését követően kialakult helyzet, hogy 2020. február 15-től tiltásnak tűnő rendelkezések léptek életbe a „coach” megnevezés használatára vonatkozóan, a felsőoktatásban szerzett coach szakképzettségen kívüli használatot illetően.

Szakembereink többsége több éves gyakorlattal rendelkezik, és képesítését a fent hivatkozott jogszabály életbe lépését megelőzően szerezte, ugyanakkor nem feltétlenül felsőoktatás, vagy felnőttképzés keretében.

Az egyértelmű és átlátható tájékoztatás érdekében ajánlatunkban és honlapunkon részletesen feltüntetjük szakembereink szakmai tapasztalatait, végzettségeit és egyéb tanulmányaikat, ahogyan azt is, hogy egyetemi vagy más képzés keretében szerezték meg coaching tudásukat.

______________________

* Pszichoterápia: többféle módszeren alapuló, tudományosan megalapozott, a pszichés és pszichoszomatikus zavarok esetén alkalmazott, egyéni vagy csoportos formában, több, meghatározott időtartamú ülésben történő terápiás eljárás, amelyet a pszichoterápiás eljárások végzésére képesítéssel rendelkező szakorvos vagy klinikai szakpszichológus végezhet önállóan. (Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 103.§.)

Pszichoterapeuta: pszichoterápiás eljárások végzésére képesítéssel rendelkező szakorvos vagy klinikai szakpszichológus.

Inspiráció

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E-000773/2014