AZ ÚJ KÉSZSÉGEK BEÉPÍTÉSÉNEK ÉS MEGERŐSÍTÉSÉNEK EGYIK LEGHATÉKONYABB ESZKÖZE

Hogy zajlik az On the job coaching / Shadowing?

Napindítóként beszélgetünk, ahol meghatározzuk az együtt töltött idő célját és menetrendjét.  Mit, miért és hogyan teszünk majd. Ez általában egy kávé mellett zajló kellemes beszélgetés, ahol a bizalmi viszonyunkat is építjük.

Ezt követően együtt lebonyolítunk 2-5 látogatást/tárgyalást helyzettől függően aktív vagy passzív szerepben. Minden látogatás elején tisztázzuk a partnerekkel a megfigyelő szerepét. Az alkalmak között lehetőségünk van a kapcsolatot tovább építeni és a felmerülő szakmai kérdéseket megvitatni, illetve visszajelezni is ha azonnali változtatás szükséges.

A tapasztalatok megosztása nyugodt környezetben zajlik. Az együtt gondolkodás lényeges eleme az önreflexió, amelyhez csend, türelem és bizalmi kapcsolat szükséges. A nap során részletes jegyzet készül, amely segíti a megfigyelőt a konkrétumok visszajelzésében. A beszélgetést követően minden érintett ( munkatárs, vezetője, HR ) kap egy emlékeztetőt a tapasztaltakról és a további feladatokról. Ez az anyag remekül használható a fejlesztési folyamat során mérföldkőként, amely egyszerre ösztönöz és emlékeztet is, hogy hol tartunk.

Az On the job coaching / Shadowing lehetséges célcsoportja és célja

  • Értékesítési munkatárs megfigyelése értékesítési tevékenység közben
  • Értékesítési vezető megfigyelése, amikor a shadowing alkalommal azt figyeljük, hogy a vezető hogyan coacholja a munkatársakat

CÉLOK/SIKERKRITÉRIUMOK

   1. Megfigyelés

Előre egyeztetett időpontban, helyszínen és céllal történt valós látogatáson / tárgyaláson való részvétel.

   1. Mérés

Az éles helyzetben tapasztaltak megosztása részletes jegyzet alapján egy coaching típusú fejlesztő beszélgetés során.

   1. Fejlesztés

A korábban meghatározott fejlesztési célokat támogató egyszeri vagy több alkalmas fejlesztési folyamat kialakítása, amelyhez egyéni akció köthető.

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E/2023/00003 | B/2020/000102