HR-rendszerek kialakítása holisztikus megközelítésben

Vettünk már részt egy újonnan épülő szervezet HR-rendszereinek kialakításában, vagy stratégiai irányváltás, esetleg integráció utáni átalakításban is. Jellemző az is, hogy egy-kettő még nem létező, vagy rosszul működő rendszer kiépítéséhez adunk támogatást, melyeknél fontos sikerkritérium a többi rendszerhez való igazítás.

Kiindulási alapunk minden esetben az üzleti stratégia, a szervezeti célok, a szervezeti kultúra jellemzői – és ezekre alapozva támogatjuk ügyfeleinket, hogy egy olyan rendszer jöjjön létre, ami működésével megtámogatja az adott területen elérendő célokat, és jól integrálható a mindennapi működésbe. Rálátásunk van arra, hogy egy szervezet egyes rendszerei és folyamatai hogyan függenek össze, illetve a HR-rendszerek milyen módon hatnak a szervezeti kultúrára, a teljesítményre és az együttműködésre. Így megközelítésünk holisztikusnak mondható, nem csak az adott rendszer működtethetőségét nézzük, hanem az integrációját is, és a hozzá kapcsolódó munkavállalói élményt.

A HR-rendszer csak akkor jó, ha használják

Mi, a GROW-nál fel vagyunk készülve arra, hogy nagy létszámú, akár a szervezet összes dolgozóját érintő képzéseken tegyük érthetővé a rendszer filozófiáját, és mutassuk be annak használatát. A képzések mellett segédanyagokat, kézikönyveket, kommunikációs útmutatót adunk a használathoz. Folyamatainkba beépítjük az utánkövetést, biztosítjuk a rendszerek finomhangolását a tapasztalatok fényében.

Területek,

ahol az elmúlt években támogatást nyújtottunk ügyfeleinknek a rendszereik újraformálásához:

  • Kompetenciarendszer kialakítása
  • Karriermenedzsment rendszer
  • Kiválasztási rendszer
  • Teljesítménymenedzsment
  • Munkakör kialakítás
  • Képzési-, fejlesztési rendszer

HR-tanácsadás során is integrált módszertant alkalmazunk, szükség esetén nemzetközi módszertannal dolgozunk, melyet saját szakmai tapasztalatunkkal, és a összegyűjtött best practice-ekkel egészítünk ki.

Inspiráció

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E/2023/00003 | B/2020/000102