A Lencioni módszertan

A Lencioni-féle modell a csapat eredményességét a bizalom, konfliktus-kezelési képesség, elköteleződés, elszámoltathatóság létéből vezeti le. Patrick Lencioni csapatmodellje szívesen használt elméleti keret felső vezetői csapatok együttműködés fejlesztése során.

A Patrick Lencioni által alkotott modell 5 egymásra épülő szintet különböztet meg. Az egyes szintek hiánya a csapat diszfunkcionális működését hozza magával, míg a szintek meglétéből a csapatok eredményes működése következik. A modellhez kapcsolódó kérdőívet 2004 óta több mint 150.000 résztvevő töltötte ki. A résztvevők a legkülönbözőbb csapatokból kerültek ki (sikeres felső vezetői csapatok és NFL játékosok egyaránt szerepeltek a mintában).

Ez az online felmérés jól használható eszközt szolgáltat csapatok együttműködés-fejlesztéséhez. A kérdőív mögötti módszertan alapját a Lencioni-féle “The Five Dysfunctions of a Team” modell jelenti. Az egyes résztvevők a felmérés kitöltése révén visszajelzést kapnak arról, hogy hogyan teljesít a csapat bizalom, konfliktus, elköteleződés, elszámoltathatóság és eredményesség tekintetében. Ez az online teszt 2004 óta közel 200 000-es vezetői mintán benchmarkol-va tart tükröt a legkülönbözőbb csapatoknak.

Hogyan építjük be a modellt folyamatainkba?

Az ajánlott program során a modellt reflexiós felületként használjuk. A modell támpontot biztosít a résztvevők számára abban, hogy fókuszáltan és irányítottan megvizsgálhassák a működésüket és a jövőbeli működéssel kapcsolatos elvárásokat.

Lencioni modellje szerint az ideális csapatjátékosok három alapvető készséggel rendelkeznek, amelyek alkalmassá teszik őket arra, hogy ideális csapatjátékosokká váljanak: az alázattal, a lelkesedéssel, és a jó emberismerettel. Ezeknek fejlesztési módjaival is foglalkozunk.

Mit nyújt a kérdőív?

  • Részletes riport, ahol a modell bemutatásán keresztül ismerjük meg az eredményeket.
  • Vizuális riport, ahol a csapat erősségeit és kihívásait egyszerű színkóddal teszik követhetővé.
  • Az csapat fejlesztésére vonatkozó speciális tippek és trükkök, a fókuszpontok részletesebb ismertetése.
  • Részletes bemutató az első számú vezetőnek, hogy hogyan értelmezze és használja a riport eredményeit.
© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E-000773/2014 | B/2020/000102