„Fedezd fel a tudatos jelenlét erejét!”- 2 napos outdoor mindfulness program a téma szakértőitől

Amire a tréningteremben nincs lehetőség – mindfulness kint a terepen, 2 napos elvonulás keretében.

Mi a mindfulness célja?

A mindfulness vagy ’tudatos jelenlét’ célja nem az, hogy újra értelmezzük a világot és megváltoztassuk gondolkodásunkat, hanem a mindennapi gyakorlás közben a gondolatainkhoz és érzelmeinkhez fűződő viszonyunk változik meg.

Miben segít a mindfulness?

Alkalmazása a munkahelyen vagy magánéletben nem akadályozza meg konfliktusok felmerülését vagy nehéz helyzetek kialakulását. Amikor viszont megjelennek a nehéz helyzetek, képesek leszünk ügyesen felismerni és megfelelően reagálni rájuk. Megtanuljuk használni az elérhető belső forrásokat, melyek segítségével az embert próbáló, stresszes helyzeteket több könnyedséggel, kedvességgel tudjuk kezelni.

Mire lesz lehetőséged a két napban?

  • Tér és elegendő idő megélni intenzívebb mindfulness technikákat, amiket a hétköznapi tréningnapokon, munkahelyen nincs lehetőségünk (pl. sétálómeditáció a természetben, sportlövészet, fizikai terheléssel járó túra, vezetett meditáció …).
  • Struktúrába helyezni a mindfulness tudást.
  • Kiszakadni a digitális világból az analóg világ javára.
  • A megtapasztalásra helyezhetjük a hangsúlyt a szavak és gondolatok helyett: bizonyos időszakokban kevés beszéd.
  • Tiszta tapasztalás és narratíva közötti különbség megélése.
  • A tiszta elme élményének és értékének felismerése, amely közelebb hoz a belső harmóniához.
  • Közösségben megosztani az élményeket, átélve az egyetemes emberi tapasztalást, tanulva egymástól.

Miért a lőtér?

A skeetlövészet az egyik leghatásosabb mindfulness gyakorlat. Miért? A pontos lövésekhez nem fér oda semmi más gondolat, még csak egy gondolatmorzsa sem, csak a fókuszált figyelemre képes gyakorló lehet eredményes.

„Amikor várom, hogy a cél megjelenjen a horizonton, minden idegszálammal figyelek, ott vagyok a jelenben, az agyam koordinálja a mozdulataimat, semmi nem zavar… Minden bekúszó gondolat egy elvétett lövés. Ha eltaláltam a korongot, azonnali visszajelzést kapok: sikerült a fókuszált figyelem, legalább pár másodpercig… Megáll az idő, minden figyelmem a jelenben.” (Tyihák Krisztina)

A program trénerei

Dányi-Nagy Márió

„Ami van, annak szabad lennie.” 10 évvel ezelőtt találkoztam ezzel a gondolattal, és azóta teljesen átformálta az életemet. 4 évig egyházi közegben, ma pedig már vállalatoknak tanítom azt, amiben mélyen hiszek: hogy a mindfulness meditáció és a hozzá köthető gyakorlatok könnyebbé, érdekesebbé és szebbé teszik az életünket és benne a munkánkat. Az „eredeti”, Jon-Kabat Zinn-féle MBSR (Mindfulness Alapú Stresszcsökkentés) tanfolyamok vezetésében van képzettségem, ebben a szellemiségben szeretném kísérni a hétvégére érkező gyakorolni vágyókat.

Tyihák Krisztina

Vallom és hiszem azt, hogy a jövő eredményei a jelen pillanatban gyökereznek, de a magam tapasztalatából tudom azt is, hogy a „jelenben lenni” nem könnyű feladat. Jogászként az elme által meghatározott világból kilépni, és tiszta tudatossággal szemlélni a világot nem sok lehetőségem volt. Számomra a sportlövészet volt az, ami erre a hiányomra elsőként felhívta a figyelmet. Ma már számtalan más mindfulness technikával élek, hogy az ott megtapasztalt fókuszt erősíteni tudjam magamban. A mindfulness meditáció segít abban, hogy tiszta tudattal legyek a jelenben, erősíti a fókuszálási képességemet, és ezzel a könnyebb döntéshozatalokat.

Ezt a tudást business coach-ként is hasznosítom, a coaching folyamatokban szerzett tapasztalatommal, meditációs technikákkal szeretném támogatni a két napban a jelentkezők önismereti fejlődését.

 „Nem a múlt történései hozzák létre a jelen szenvedését, hanem az, ahogyan hagyjuk, hogy a múlt eseményei meghatározzák, hogyan lássuk és éljük meg saját magunkat a jelenben.” (dr. Máté Gábor)

Kézdi-Kovács Bernát

„Az emberek egész héten várják a pénteket, egész évben várják a nyarat, és egész életükben várják a boldogságot…” Csakhogy az élet MOST van, soha nem tegnap vagy holnap. Ezért hiszem, hogy érdemes jó barátságban lenni a jelennel, kedvességgel és kíváncsisággal (el)fogadni ami VAN. Hiszem, hogy az elégedettség nem attól függ, hogy mi zajlik körülöttem, hanem hogy mi zajlik bennem. Mindfulness gyakorlóként és MBCT (Minfulness Alapú Kognitív Terápia) oktatóként szeretnék éppen most hálás lenni és téged is erre inspirálni!

 

 

Tréner

Tyihák Krisztina, Dányi-Nagy Márió, Kézdi-Kovács Bernát

A képzés helyszíne

Erdei környezetben, a festői Galgamácsa Bányavölgyi Lőtéren
https://www.banyavolgy.hu/hu/

Szállás: Kartal Kastélykert Étterem és Panzió
https://www.kastelykertetterem.hu/

A tréning időpontja

2022- tervezés alatt

A képzés részvételi díja

99.000 Ft + szállásdíj
(Az ár tartalmazza a lőtéri oktatás árát, azonban a szállás és étkezés díját nem.)

Early bird kedvezménnyel 2021. augusztus 14-ig.
89.000 Ft + szállásdíj

(Az ár tartalmazza a lőtéri oktatás árát, a szállás és étkezés díja külön fizetendő.)

Ha bármilyen kérdése van tréningünkkel kapcsolatban, vagy szeretne jelentkezni, az alábbi elérhetőségeken keressen minket:

Tyihák Krisztina

+36 30 338 7753

tyihak.krisztina@grow-group.com

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E-000773/2014 | B/2020/000102