Kiscsoportos tanulás – személyes tapasztalás – akcióorientált problémamegoldás – aktív önismeret

Összetett, izgalmas, és végtelenül kreatív élmény a csoportos tanulás ezen műfaja, mely bár  jól strukturált, gazdag eszköz-, és módszertani alapokkal rendelkezik, mégis minden alkalommal spontán, intuitív és teljesen egyedi folyamattá válik. Az egyik leghatékonyabb változáskezelési és fejlesztési eszköz, mely során a csoport a saját erejét, tudását, tapasztalatát mozgósítja a témát hozó egyén témafeldolgozása, céljai elérése érdekében.
Az AL módszerét épp úgy alkalmazhatjuk magánéleti helyzetek feldolgozására, mint komplex szakmai/üzleti témák megoldására/támogatására.

Mi  a különbség a team coaching  és csoportos coaching között?

A team coaching fókuszában egy homogén csapat – pl. egy szervezeti egység vezetői, egy projektcsapat vagy egy divízióban együttesen dolgozó munkatársak – által kitűzött közös cél, téma feldolgozása, megoldása áll.

A csoportos coaching egy heterogén csoportból – különböző szervezetek, vagy különböző üzleti területek, vagy kifejezetten erre a csoportos témafeldolgozásra szerveződött egyénekből –  jön létre.

Célja, hogy a csoport egyéni tagjai által hozott személyes, vagy/és szakmai téma  – a csoport aktív közreműködése és a team coach facilitálása segítségével -, feldolgozásra kerüljön.

Az Action Learning – Csoportos Coach Képzés célja:

Kompetens Action Learning team coach-ok képzése, akik elsajátítják:

 • a csoport és a folyamat biztonságának megteremtését, a struktúra kialakítását, célok kijelölését  és tartását,
 • a folyamatosan változó csoportdinamikai helyzetek rugalmas, magabiztos kezelését,
 • a csoportos feldolgozási, megoldási folyamatok coaching szemléletű levezetését az AL módszertanával, széles eszköztárával.

Kiknek ajánljuk Action Learning – Csoportos Coach képzésünket?

 • a GROW Integratív Coach képzésének alapozó vagy haladó szintjén , vagy más képzőintézetnél coachként végzett kezdő, vagy aktívan gyakorló coachoknak, akik csoportok folyamatvezetésében szeretnének képződni, fejlődni.
 • csoportokkal dolgozó fejlesztő szakembereknek (coach, tréner, facilitátor, team coach stb.)
 • vezetőknek, saját csapatuk hatékony problémamegoldásainak megsegítésében, egyéni és csoportos készségeik, képességeik fejlesztéséhez.
 • HR területen dolgozóknak, akik a módszert szívesen használnák belső csapatok fejlesztésére

Az Action Learning Módszertanról:

Az Action Learning módszertan fókuszában az Egyén személyes elakadása, problémája, témája áll. A csoport tagjai dolgozhatnak ugyanannak a szervezetnek, projektnek a különböző részein, vagy egymástól függetlenül, teljesen különböző szakmai területen,  vagy önismereti jelleggel egyéni, személyes témákon.  Az egyes találkozók során a csoporttagok felváltva kerülnek a témagazda/problémagazda szerepébe, miközben a team coach moderálásával, a  csapattagok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a témagazda megoldást találjon saját helyzetére és akciótervezéssel hagyja el a folyamatot. Az Action Learning team tagjai együtt és egymástól tanulnak, inspirálódnak azáltal, hogy valódi problémákon dolgoznak, és a saját tapasztalataikra reflektálnak. A kollektív tudást felhasználva, tudásmegosztó platformként is működnek. Az Action Learning nem más, mint cselekvésen keresztüli tanulás, kontrollált környezetben.

A 3 napos képzés témái:

 • Csoportdinamikai alapok
 • Csoportos coaching folyamat szervezése, keretezése
 • “Action learning” módszertana, folyamata, eszköztára, alkalmazási területei
 • Gyakorlókörök: egyéni témák csoportos feldolgozása

A képzés 80%-ban gyakorlatorientált, ami azt jelenti, hogy minden részt vevő biztonságos, támogatott kísérés mellett élheti át a team coach szerepkörét, a témagazda szerepét, valamint a csoporttagként való coacholás élményét. Tekintettel arra, hogy a teljes időtartam alatt saját témáinkon dolgozunk, a szakma elsajátítása mellett, erős hangsúly van az önismereten is.

 

 

A GROW 2014 óta, mint regisztrált felnőttképző intézmény tart képzéseket, melyek célirányosan kompetenciakialakításra vagy -fejlesztésre irányulnak, de nem adnak szakképzettséget, végzettséget. A 2020. július 31-ével életbe lépő 2011. évi CCIV. törvény, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2020. évi XXXIII. törvény értelmében a “coach” megnevezés bárki által használható, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e egyetemi szakirányú továbbképzésen szerzett szakképzettséggel, vagy végzett-e bármilyen képzést.

Részletek

Ha szeretnél jelentkezni a képzésre, és nem a GROW coach képzésein végeztél, egy motivációs esszét kérünk tőled, hogy megismerjük miért szeretnél tőlünk tanulni.

A képzés maximum létszáma 8 fő

Tréner

Németh Éva, a GROW Integratív Coach képzés vezetője, executive coach, senior tanácsadó, team coach

A képzés helyszíne

1037 Budapest, Montevideo u. 3/a., GROW Tréningterem

A tréning időpontja

2024. június 3-4-5.

A képzés részvételi díja

260.000 Ft + Áfa/fő
GROW Integratív Coach képzésből érkezőknek: 230.000 Ft + Áfa/fő

Ha bármilyen kérdésed van tréningünkkel kapcsolatban, vagy szeretnél jelentkezni, az alábbi elérhetőségeken keress minket:

Sándor Orsolya
Tel.: +36 20 2070-425
e-mail: sandor.orsolya@grow-group.com

Jelentkezés

  © 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E/2023/00003 | B/2020/000102