Nem csak tudást töltünk a résztvevőkbe

Lőrincz Orsolya a szervezetfejlesztő tanácsadó képzésről…

A szervezetfejlesztő tanácsadó képzés útja

Megközelítésünkhöz híven a képzés is folyamatos fejlesztés alatt áll. Az elmúlt évtől induló programokban változtattunk a képzési napok számán, mert úgy éreztük, nem tudunk annyi időt szánni bizonyos témákra, amennyit a résztvevők igényelnek, vagy magunkat kellett visszafognunk. A bővítést pedig sikerült áremelés nélkül megoldanunk. A résztvevőknek – szintén a tavalyi évtől – nyitottunk egy új tanulási színteret a képzési modulok és a projektmunka mellett. Ez a Mindhero nevű, gamifikált online tanulási tér, amelyen a résztvevők tudást és tapasztalatot oszthatnak meg, illetve az előzetes és utókövető feladatok megoldásával hatékonyabban építhetik be a megszerzett új tudást. Noha ennyi képzés után tudjuk már, melyek az igazán jó tanulási élményt nyújtó gyakorlatok, esetek – amelyeket ki nem hagynánk –, mindig az aktuális szervezetfejlesztési tanácsadói munkánkból is hozunk be eseteket, sőt a saját dilemmáinkat is. Ez adja az alaphoz a fűszert, ettől és természetesen a résztvevőktől lesz minden képzés egy kicsit más.

Grow-specifikus jellemzők

Képzésünk attól egyedülálló a piacon, hogy tapasztalatba ágyazott. Az oktatók mind szervezetfejlesztő tanácsadóként dolgoznak, akik hatalmas tapasztalati háttérrel rendelkeznek. Ezáltal és erős szakmai hivatástudatunk révén meg tudjuk mutatni, hogyan jelenik meg az elmélet a gyakorlatban, vagy tapasztalatunk hogyan hat vissza az általunk használt megközelítésekre, modellekre vagy éppen a folyamatra. Résztvevői oldalon a tapasztalatba ágyazottság pedig ott jelenik meg, hogy a modulok mellett ugyanolyan hangsúlyos a valódi ügyfélnél, a tényleges igény mentén elvégzett projektmunka, miközben a képzés ezen két szintje folyamatosan reflektál egymásra. Emellett nemcsak tudást töltünk a résztvevőkbe, nemcsak felvértezzük őket a szükséges eszközökkel, módszerekkel, hanem hatunk rájuk, formálunk, alakítunk is rajtuk.

Képzéseink legnagyobb hozama

Mindegy, hogy HR-, üzleti vezető vagy tanácsadó oldalról érkezik a résztvevő, egy, a mai korban (amit például a gyors változások jellemeznek) és helyzetben (például a munkaerőpiaci környezet) egyre inkább felértékelődő, az emberekkel rendszerszinten foglalkozó szakmát, tevékenységet sajátít el.

A képzők sikerélménye

Egy régi álom beteljesülése, hogy az egyetemi oktatás után, az üzleti szférában, a fent említett célcsoportok felé is vihessem, amiben hiszek, amit szenvedéllyel űzök, és ami persze mindennap képes mentális kihívások elé is állítani engem. A szakma oktatása újra és újra emlékeztet és meg is erősít bennünket abban, hogyan végezzük jól a szervezetfejlesztést.

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E/2023/00003 | B/2020/000102