Miben más a CAFE módszertan?

Szemléletváltások a sikeres változáskezeléshez

A világ, és a változás nagyon megváltozott az utóbbi időben, ami új megközelítést igényel. Annak érdekében, hogy a véget nem érő transzformációk világában ügyfeleink korszerű eszközökkel legyenek felvértezve, a GROW csatlakozott a CAFE Change Agility keretrendszerhez stratégiai partnerként. A CAFE több évtized szakértői tapasztalatát és a tudományos eredményeit ötvözi praktikus formában, és akárcsak a világunk, folyamatosan változik, fejlődik.

Paradigmaváltás

Itt az ideje, hogy máshogy nézzünk a változásra a CAFE Change Agility Framework segítségével. Véget ért a korszak, amikor azt gondoltuk, a változásnak mindenki, minden körülmények között ellenáll. A viselkedéstudomány eredményei révén már sokkal többet tudunk az emberről és arról, hogyan változik – nem csak a változási görbe mentén.  A változáskezelés csak tűzoltásról szól! Tudatos változáskezeléssel proaktívan megteremthetőek annak a feltételei, hogy az emberek építően vonódjanak be a változásba.

Egy kiszámíthatatlanul változó, VUCA világban és a komplex szervezetekben nincsenek biztosan működő ‘best practice’-ek, tűpontosan végrehajtott, éves, vagy akár több éves tervek.  Egy agilis, iteratív folyamatban a saját tapasztalatunkból tanulva, kis lépésekben haladhatunk előre a célunk felé.

„A változás ‘teljességére’ hívja fel a figyelmemet”

Tanácsadói csapatunk tagjai már megszerezték a CAFE Change Agility Consultant minősítést. Megkérdeztük, mit gondolnak ők a módszertanról:

Mi a CAFE legnagyobb értéke számodra?

Végh Donát: A CAFE-t az teszi különlegessé, hogy integratív. Nem szorítja be magát egyetlen iskolába vagy menedzsment irányzatba, hanem számos területről gyűjti össze a szükséges építőelemeket, legyen szó az agilis szemléletről, korszerű változásmenedzsment eszközökről, vagy a viselkedéses közgazdaságtan legújabb eredményeiről.

 

Miért különleges számodra a CAFE?

Lőrincz Orsolya: A CAFE nekem azért különleges, mert integrált – több irányból néz rá a változásra és megnézi, hogy mi ma az érvényes és megkutatott mondás az adott irány kapcsán. Alapelveiben erős, kiáll azért, amit hisz, képvisel a változásról, miközben eszközeiben rugalmas és helyzetre szabható. Nem statikus módszertan, hanem dinamikusan fejlődik/fejlesztjük.

 

Hogyan segít neked a CAFE máshogy nézni a változásra?

Sanjay Gupta: Nem máshogy, hanem inkább a változás ‘teljességére’ hívja fel a figyelmemet. A CAFE támpontokat, válaszokat és eszközöket ad a változás minden vetületének megértéséhez és kezelésére.

CAFE képzés

A CAFE módszertan segít egységes keretrendszert és nyelvezetet kialakítani a szervezeteken belül a változás különböző “játékosai” számára, miközben a képzéseinken célzottan az egyes szereplők saját szemszögéből releváns és hasznos eszközökkel ismerkedhetnek meg. A GROW és a CAFE közös nyílt képzéseket indít CAFE változáskezelés témában:


2021. október 13-án online meetup-ot tartunk Változtatnunk kell azon, ahogy változunk címmel. Részletek és jelentkezés hamarosan.

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E/2023/00003 | B/2020/000102