Segítünk az útkeresésben

Pintér Zoltán a trénerképzésről…

A trénerképzés útja

Kilenc hónapos nyílt trénerképző programunkat 2008-ban indítottuk el. A kezdeti időszakban évente egy csoporttal foglalkoztunk, majd kezdeményezésünk sikerének és jó hírének köszönhetően rohamosan nőtt az érdeklődés, így ma már évente három programot indítunk, amelyekre a kezdés előtt hónapokkal betelik a maximális létszám. Ebben az évben már a 18. csoport kezdi el a képzést, követve azt a közel kétszáz elődjét, aki nálunk sajátította el a tréneri módszertant. Hiszünk abban, hogy tényleges tanulásnak az tekinthető, ha mindkét fél változik az ismeretátadó és -befogadó folyamatban, így a sok-sok trénerképző programunk során mi is rengeteget formáltunk, alakítottunk a tematikán, módszertanon, törekedve a lehető legteljesebb, leggyakorlatiasabb képzés biztosítására.

Grow-specifikus jellemzők

A Grow trénerképzéseit hat olyan tapasztalt szenior tréner vezeti, akik több, mint 15 éve dolgoznak a piacon, és egyben a szakma elismert szereplői. Bár alapértékeinkben megegyezünk, stílusban és személyiségben eléggé különbözünk egymástól, ami sokszínűséget, gazdag tapasztalati hátteret kölcsönöz a programnak. Tartjuk magunkat néhány alapértékhez, például ahhoz, hogy optimális tanulási környezet maximum 12 fős csoport esetén alakítható ki. Bár ez ellentétes rövid távú pénzügyi érdekeinkkel, úgy véljük, a valódi minőség garantálása fontosabb szempont. A trénerség számunkra nemcsak egy üzleti tevékenység, hanem valódi szenvedély, élethivatás is, ami átitatja résztvevőink mentalitását.

Képzéseink legnagyobb hozama

Hiszünk abban, hogy trénerré válni, csoportot vezetni nem lehet gyorstalpalók segítségével. Kilenc hónapos programunk nagyon intenzív folyamat módszertani és önismereti szempontból is, hiszen trénerként a legfontosabb eszközünk saját személyiségünk. A képzés során nem a megkérdőjelezhetetlen utat mutatjuk meg, hanem segítünk az útkeresésben. Nem húzunk rá mindenkire egy sablont, hanem egyénenként segítünk kialakítani a saját személyiséghez leginkább illő tréneri stílust. Nem egy bizonyos szakterületre alkalmas trénereket képzünk, hanem arra biztosítunk lehetőséget, hogy ki-ki a maga számára legfontosabb terepen váljon profivá.

A képzők sikerélménye

Magam a trénerképzést különleges ajándékként élem meg. Ritkán van lehetősége egy trénernek, hogy kilenc hónapon keresztül támogasson egyegy csapatot, illetve tagjait egyénenként abban, hogy megtalálják saját útjukat. Nekem már 18. alkalommal nyílik lehetőségem a megszokottól hosszabb, mélyebb, építő jellegű kapcsolat alakítására. Különleges élmény megélni a „fészekből kirepülő” trénerek sikereit, amint azokat a változásokat is fantasztikus látni, amiken a nálunk végzett trénerek keresztül mennek mind munkájukban, mind a magánéletükben. Többen közülük már kollégáink, elismert trénerek a Grow-nál, másokkal pedig szoros baráti vagy szakmai kapcsolatban állunk.

 

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E/2023/00003 | B/2020/000102