Az OD öröksége és jövője – SZMT Konferencia 2022

2022. szeptember 14-16., Zsámbék

A Szervezetfejlesztők Magyarországi Társaságának műhelykonferenciája 37 programtartó 32 programjával várja idén is az érdeklődőket!

Az idei év témája „Az OD öröksége és jövője„. A szervezetfejlesztés társadalmi perspektívája már a kezdetektől, az OD kialakulása óta jelen van. Az OD alapító mesterei legalább annyira a társadalmi jót és békét, mint a szervezeti eredményességet tartották szemük előtt.

A 2022-es év a közelmúltban bekövetkezett nagy horderejű társadalmi események mellett szakmai jelentőséget is hordoz. Kurt Lewin halálának 75. és Lövey Imre halálának 10. évfordulója alkalmat teremt arra, hogy reflektáljunk az általuk, valamint a kortársaik és követőik által létrehozott örökségre, és annak szakmai életünkben betöltött szerepére.

A szociálpszichológia, az akciókutatás és a szervezetfejlesztése atyjának emlékezete és tanítása emlékeztet bennünket, hogy mi sem értemezhetjük túl szűken az OD horizontját: rendszerszemlélettel, a társadalmi kontextus, a szervezeti közeg, a csoport és az egyén egészét és összefüggésrendszerét szükséges néznünk.

Vajon mi az a hagyaték, amit Lewin és az OD alapítói ránk bíztak, és ami a mai napig is érvényes? Még inkább: mi következik mindebből a szervezetfejlesztés jövőjére, saját fejlesztői munkánkra, ügyfeleink és önmagunk fejlődésére? Az általuk hagyományozott múlt miképp van itt a jelenünkben, és mit üzen a jövőnkre? Az egyéni szinttől a társadalmi szintig tekintve, és a fordított irányban, a társadalmitól az egyén felé haladva, mi a teendőnk, mi a dolgunk – nekünk OD szakembereknek? Mi lesz a szervezetfejlesztő szakma rendeltetése és küldetése a változó és kiszámíthatatlan 21. században?

Gyere el, és találj választ ezekre a kerdésekre együtt, velünk, közösségben!


Részletes program:

PROGRAM

Részvétel:

JELENTKEZÉS


A tavalyi konferenciáról és annak fókusz témájáról Lőrincz Orsolya írása  itt olvasható

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E/2023/00003 | B/2020/000102