Stress Down Friday 02: Nevezzük nevén a kiégést!

Jó gyakorlatok nem csak vezetőknek!

Saját bőrünkön érezzük, ügyfeleinktől halljuk, és kutatási adatok támasztják alá, hogy 2022 legnagyobb kihívása a kiégés elkerülése lesz. Stress-down Friday sorozatunk olyan, akár általunk is alkalmazott jó gyakorlatokat osztunk meg, melyek segíthetnek csökkenteni a kiégés kockázatát és kialakítani a fenntartható működés kultúráját a munkahelyeken. A kiégés nem “gyógyítható” egy-egy új szokással, vagy egy kis pihenéssel. Alapvető, meghatározó változásokra lehet szükség. Bátorítunk mindenkit, hogy próbálja ki az ötletekből azt, ami tetszik neki!


A #StressDownFriday sorozatunk első posztjában megmutattunk nektek hat alapvető kérdést, amire érdemes tudni a választ, hogy kiderüljön, milyen mértékben fenyeget valakit a kiégés. Illetve, hogy ezekkel a kérdésekkel vezetőként fel tudd mérni csapatod állapotát, és megkapd a csapatod kockázati térképét a kiégés szempontjából.

Az első három kérdés olyan tényezőkre vonatkozott, melyek erősen növelik a stresszt és a kiégés kockázatát. Itt, ha valaki három vagy annál több pontot adott, akkor már erősen ki van téve a kiégés veszélyének. A második három kérdés azokat a tényezőket sorolta fel, melyek jól működő, egészséges stressz-szintű emberekre jellemzőek. Így itt az alacsony pontszám jelenti a kockázatot, ha valaki háromnál alacsonyabb pontot adott magának ezekre a kérdésekre, akkor bizony nála is jelentős a kiégés veszélye. Allokálj időt az eredmények összesítésére, és a továbbgondolásukra.

Rendben, megvan a kockázati térképem, mit is kezdjek most ezzel? – kérdezheted. Először is már önmagában jó hatása van, ha a tényekkel tisztában vagy, és nem csak gyanúd, vagy elhessegetett érzéseid vannak azzal kapcsolatban, hogy mennyire nagy a stressz a munkahelyeden.

Másrészt viszont ideje alaposabban is felderíteni, hogy mi okozza a legaggasztóbb eredményt mutató tényezőket. Ezt ismét csak kérdések segítségével tehetjük meg, a válaszok azonban már nem számokból állnak csak, egyedi, minden szervezet és munkatárs helyzetére specifikusan jellemző válaszaink lesznek.

Ha vezető vagy, akkor a veszélyben lévő munkatársaid részére kezdeményezz egy személyes beszélgetést, melyet azzal kezdj, hogy megköszönöd az őszinteségüket, a bizalmukat, hogy megosztották veled a helyzetüket, és jelezd, hogy célod az, hogy amennyiben módodban áll, segíts nekik. Ha csak a magad nevében válaszoltad meg a kérdéseket, akkor igyekezz önmagadhoz a legőszintébb lenni, és például megkeresni a saját felelősséged is az adott dologban.

Ezeket a kérdéseket érdemes feltenned:

  • Mi okozza azt, hogy ilyan alacsony/magas pontot adtál ebben és ebben a kérdésben? (minden kritikus kérdést érdemes végignézni)
  • Ez régen is jellemző volt, vagy az utóbbi hónapokban alakult csak így?
  • Hogyan érzed magad ettől?
  • Van-e valami azonnali dolog, amit megtehetsz (vezetőként a beosztottad helyezete javítása érdekében), hogy változzon a helyzet?
  • Ki az, akivel még érdemes lenne erről beszélni?

A válaszokból talán már körvonalazódik is néhány irány, ahol alakítani lehetne a dolgokon. A következő hetekben ezekhez igyekszünk még ötleteket adni.

Legyetek jól!

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E-000773/2014 | B/2020/000102