Coach képzés az alapoktól haladó szintig, szenior coach-trénerekkel.

Mély, személyes meggyőződésünk az, hogy mindenki képes a fejlődésre. Megfelelő támogatással mindenki megteheti a soron következő lépést – legyen az üzleti előrelépés, vagy akár egy önismereti, spirituális utazás következő állomásának elérése. És mindig van következő lépés.

Kétszintű coach képzés – az alapoktól a nemzetközi vizsgáig

Az Integratív Coach képzést 2 szinten, a coachinggal és a személyes fejlesztés témájával ismerkedők számára egy alapozó szinten, illetve a témában már járatosaknak, gyakorló coachoknak, haladó szinten hirdetjük meg.

Mindkét szint elvégzése után a résztvevőknek lehetőségük van nemzetközi coaching akkreditációt szerezni az Európai Mentoring és Coaching Szövetség-nél (EMCC=European Mentoring and Coaching Council), mert a GROW Integratív Coach képzés a nemzetközi szövetség által akkreditált programnak számít. 2016-tól a GROW is EMCC vizsgaközpontként működik, erről bővebb információt itt talál: http://emcchu.org/

Fókuszban az önismereti fejlődés – enélkül nincs hiteles humán fejlesztői támogatás

Hiszünk abban, hogy a humán fejlesztéshez elengedhetetlen az önismereti fejlődés, a saját fejlődésünk iránti elkötelezettség. Ha a coach nincs rendben önmagával, nem lát rá saját személyiségére és saját elakadásaira, játszmáira, akkor nem lesz képes hatékonyan és hitelesen fejleszteni másokat.

Ezen meggyőződésünk mentén alakítottuk ki Integratív Coach képzésünket is: a képzés során végig saját élményeken keresztül tanulják meg és tapasztalják meg a résztvevők a coaching megközelítéseket, a coaching eszközöket. Így miközben saját személyiségük is fejlődik, fokozatosan sajátítják el a coaching attitűdöt és készségeket.

GROW Integratív Coach képzés

1. Integratív coach képzés – Alapozó szint (Foundation)

Az Alapozó képzés tartalmaz:
• 4 tréningnapot (egész napos események, 9.00-18.00-ig), melyek 2×3 óra mentorcoach által támogatott kiscsoportos gyakorlást is tartalmaznak, ahol visszajelzések mentén van lehetőség gyakorolni a coaching folyamatot.
• egyénileg szervezett időpontban 4×3 óra kiscsoportos gyakorlást, amiből 3 órányi üléshez mentorcoach támogatást is adunk
• 6 óra egyéni coaching gyakorlatot.

Az alapozó képzésre jelentkezők esetében vizsgáljuk az önismereti tapasztalatot is. Aki még nem vett részt egyéni terápiában/coachingban, azok számára a képzés elvégzésével egyidőben 5 óra egyéni coachingot is javaslunk, saját élményként.

A coach képzés Alapozó szintjén a résztvevők megismerik:

 • a coaching alapvető szemléletét és készségeit (kérdezéstechnika, visszajelzések, empátia)
 • a pszichológiai szerződéskötés folyamatát, lépéseit, kritikus pontjait
 • a GROW modell-t, melynek segítségével coaching beszélgetéseket tudnak folytatni. Ehhez megkapják a szükséges elméleti háttéret, kérdéstípusokat és sok gyakorlási lehetőséget.

Az Alapozó képzés eredményeképpen:  

Az alapozó képzés közel 50 órás képzési ideje során a résztvevőket a coaching alapvető szemléletével és az alapvető készségekkel ismertetjük meg a résztvevőket, amik lehetővé teszik számukra, hogy egy coaching modell mentén (GROW modell) képesek legyenek fejlesztő beszélgetéseket folytatni.

2. Integratív coach képzés – Haladó szint (Practitioner)

Mennyi időt vesz igénybe és mit tartalmaz az Integratív Coach képzés Haladó szintje?
• 11 nap tréningnapot (egész napos események),
• 3 nap szupervíziót,
• 26 óra egyéni munkát (tanulócsoportos találkozó és egyéb egyéni munkát – egyénileg szervezett időpontban)

A coach képzés Haladó szintjén a résztvevők megismerik:

 • 5 különböző coaching módszertan elméleti hátterét és gyakorlatát az egyes modellek alkalmazásában
  A képzés során elsajátítható coaching megközelítések a következők: Tranzakcióanalízis, Solution Focus (megoldásközpontú coaching), NLP, Gestalt, PCM

A haladó képzés eredményeképpen a résztvevők:

• képessé válnak önállóan coaching folyamatokat levezetni és a leggyakoribb coaching kihívások hatékony kezelésére
• gyakorlati jártasságot szereznek több coaching megközelítés és eszközök alkalmazásában
• támogatást kapnak saját coaching modelljük megfogalmazására és továbbfejlesztésére.

Kiket várunk a coach képzés Alapozó és Haladó szintjére?

Az alapozó képzés minden érdeklődő számára nyitott. Egy rövid esszét várunk az érdeklődőtől, amiből képet kaphatunk motivációiról, önismereti hátteréről és céljaival a képzéssel kapcsolatban.
A haladó coach képzésre azonban csak az alapozó képzést már elvégzett, vagy ezzel minimum egyenértékű gyakorlatot felmutató coachokat várunk.

Vizsga az Alapozó és a Haladó coach képzés után – Nemzetközi vizsga lehetőség:

Mindkét szint elvégzése vizsgával zárul, ami teljesítéséhez 2 esszét és egy coaching beszélgetés hanganyagát küldik be a résztvevők a Grow-hoz értékelésre.
Sikeres vizsga esetén jogosult a résztvevő az EMCC-nél nemzetközi vizsgára is jelentkezni, ami – a képzés nemzetközi akkreditációja miatt- egy egyszerűsített, adminisztratív jellegű vizsga lesz.

– Mit gondolsz mi a legnagyobb értéke a képzésnek?

-Gyakran kapjuk visszajelzésként, hogy a képzés felejthetetlen tanulási élményt nyújt, hogy igazi örömtréningnek élik meg a folyamatot résztvevőink. Azt is tapasztaljuk, hogy coach képzésünk mély önismereti folyamatokat indít meg, amiket továbbvisznek a hallgatóink a rendszeres szupervíziós találkozásokra, azaz elkezdődik az élethosszig tartó tudatos önfejlesztés. (Generál Péter, a képzés korábbi szakmai vezetője)

Miért érdemes a GROW Integratív Coach Képzését választani?

 • Szenior coach-trénerek-hatékony tudásátadás: Ha az ember egy új szakma elsajátításába kezd, nem mindegy milyen trénerek, szakemberek adják át a tudást, mekkora jártasságuk van a szakmában és milyen tapasztalatuk van a tudás hatékony továbbadásában. Az Integratív coach képzés trénerei, amellett, hogy gyakorlott coachok, sok éves önismereti munkával megdolgozott, érett személyiségű emberek, akik ráadásul sok ezer óra tréning tapasztalattal is rendelkezvén, a tudásátadást is nemzetközi színvonalon képesek megvalósítani.

 

 • Élményalapú, gyakorlatias és mély tudást adunk: Nem gyorstalpalót kínálunk, hanem egy új szakma alapos elsajátítását, mindezt egy személyiségfejlesztési folyamatba ágyazott élményalapú képzésben
  • A tanulásra szánt idődben valóban a coaching gyakorlati tudásod fejlesztésre tudsz fókuszálni. Elméleti háttéranyagot, modelleket is kapsz a képzésen, ugyanakkor ezeket is saját élmény alapon, gyakorlatokon keresztül sajátítod el.
  • Nem csak hallasz/olvasol arról, hogy kéne coacholni, vagy egy új coaching modellt alkalmazni, hanem minden képzési alkalmon te magad is kerülsz coach szerepbe és rögtön tudod alkalmazni is a tanultakat a tréning biztonságos közegében profi mentorcoachok visszajelzései mellett.
  • A képzési alkalmakon kívül 3 fős kiscsoportokban tudtok gyakorolni, ahol folyamatosan coach-kliens-visszajelző szerepekben tudtok fejlődni, visszajelzést kapni-adni és ami nagyon fontos, hogy saját élményt szerezni kliens oldalról is. Ezen kívül egyéni ügyfelekkel történő coaching beszélgetésekben is, „éles” terepen is gyakorolsz.
  • Mindkét képzési szintnek része a szupervízió, ahol coaching nehéz eseteidet tudod behozni és azokon dolgozni, valamint a képzés után is adunk lehetőséget további szupervíziós alkalmakon való részvételre
  • A tantermi képzési napokat a GROW online blended learning képzés támogatási rendszere egészíti ki (THOD), ahol plusz tudásanyagokat, cikkeket, videókat kapsz, különböző feladatokban tudod tesztelni coaching tudásodat és egyben látod a képzési és vizsga információkat.
 • Támogatás a képzés után is: A nálunk végzetteket a képzés után is segítjük Alumni közösségünkben, ahol félévente ingyenes tudásátadó eseményeken fejlődhetsz tovább.

 

 • A piacon elismert tanúsítványt adunk és nemzetközi vizsgalehetőséget: Minden coach képzést hirdető cég Tanúsítványt jogosult kiadni a képzései végén. Ennek a tanúsítványnak az értékét az határozza meg, hogy mely cégnél végeztük el a képzést és milyen szervezetek támasztották alá (akkreditálták) a programot. Az Integratív Coach képzést az Európai Mentoring és Coaching Szövetség akkreditálta, ami egyrészt garancia a képzés szakmai minőségére, másrészt nemzetközi vizsgalehetőséggel jár.

 

 • Rugalmasak vagyunk az együttműködésben: könnyen elérsz minket, ha kérdésed van, tanácsra van szükséged. Akár rögtön, de max. 1 nap múlva válaszolunk, segítünk. Részletfizetési lehetőséget biztosítunk mindkét szint esetén.

Miért tart közel egy évig a GROW Integratív coach képzése?

A személyiségfejlesztés és az önismereti munka nem pár napos folyamat, ehhez szeretnénk időt és teret adni a nálunk képződő leendő coachoknak. Ezen kívül a résztvevők sokféle tanulási formában fejlődnek: több kötelező olvasmányt dolgoznak fel, saját ügyféllel való munkát végeznek és a tréningnapokon kívüli csoportos gyakorlásokon is részt vesznek. Ezeket az aktivitásokat úgy alakítottuk ki, hogy munka és család mellett is kivitelezhető legyen a résztvevők számára.
Így a képzés hossza lehetővé teszi, hogy a résztvevők feldolgozhassák a képzésen tanultakat, tudatosíthassák saját fejlődési útjukat (ez egy tanulási napló vezetésében várjuk el), gyakorlatot szerezhessenek és mindemellett a mindennapi teendőkkel is meg tudjanak birkózni.

__________________

A coach név használatáról

Július 31-től a “coach” kikerült a védett szakképzettség megnevezések köréből, ezáltal újra bárki által használható, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e egyetemi szakirányú továbbképzésen szerzett szakképzettséggel, vagy végzett-e bármilyen képzést. (Forrás: Magyarországi Coach-szervezetek Szövetsége)

A törvénymódosítás részleteiről érdemes a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetsége alábbi oldalán tájékozódni: http://www.coachszovetseg.hu/standpoint.php

Részletek

Alapozó szint: 4 tréningnap
A jelentkezésed a motivációs esszé elküldésével tudod megtenni.

Haladó szint: 11 tréning nap + 3 nap szupervízió
A különböző képzési szintekre külön-külön és egyszerre is lehet jelentkezni, együttes jelentkezés esetén kedvezményt biztosítunk!

A képzés helyszíne

Helyszín: 1037 Budapest, Montevideo utca 3/a.
GROW tréningterem

A tréning időpontja

A GROW coach képzést 2012 óta évente többször indítjuk (3-4 havonta).
A következő alapozó csoport indulása: 2021. dec. 6-7.
A következő haladó coach képzés indulása: 2022. március

A képzés részvételi díja

Early bird jelentkezési határidő: 2021. nov. 9.

Kérd részletes programanyagunkat, ami tartalmazza a képzés pontos szakmai tartalmát és az időpontjait is! Elérhetőség: sandor.orsolya@grow-group.com

Ha bármilyen kérdésed van tréningünkkel kapcsolatban, vagy szeretnél jelentkezni, az alábbi elérhetőségeken keress minket:

Sándor Orsolya
Tel.: +36 20 2070-425
e-mail: sandor.orsolya@grow-group.com

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E-000773/2014 | B/2020/000102