Miért fontos az egyéni kompetenciamérés?

A kompetenciák pontos felmérésével fejlődés érhető el, és megbízható információkra alapozhatnak a vezetők humán erőforrásokat érintő döntéseikben.

Hogyan működik az egyéni kompetenciamérés?

Az egyéni kompetenciamérést alapvetően két módszertannal végezzük, a 360 fokos kompetencia felmérés, illetve az Assessment Center (AC) és Development Center (DC). Minden módszertannál fontosnak tartjuk a fejlesztési nézőpontot, ne csupán a kompetenciák szintje legyen felmérve, de a résztvevők valós, számukra értéket jelentő szempontokat kapjanak saját fejlődésükhöz.

360 fokos felmérés

A 360 fokos felmérés során a résztvevők viselkedését a velük mindennapi kapcsolatban álló munkatársak értékelik egy online kérdőív segítségével. A kérdőívet beosztottak, azonos hierarchikus szinten álló kollégák és vezetők egyaránt kitöltik így teljes körű („360 fokos”) képet kapunk a résztvevőről. A különböző értékelői csoportok (beosztottak, vezetők) értékeit összesítve és összehasonlítva részletes képet kaphatunk az értékelt munkatársakról.

Az Assessment és Development Center (AC-DC)

Az AC-DC során a résztvevők különböző helyzetekbe kerülnek, ahol a valós viselkedésük alapján mérhető fel a kompetenciáik szintje, és a bennük rejlő pontenciál. A módszertant minden esetben testreszabjuk, az adott szervezet igényeihez, kultúrájához igazítjuk.

Inspiráció

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E/2023/00003 | B/2020/000102