Célzott humán kockázati felmérések

A célzott felméréseink egy-egy speciális szervezeti helyzetben nyújtanak tényfeltárást és kockázati elemzési lehetőséget ügyfeleinknek. Tanácsadói csapatunk készen áll arra, hogy a legtöbb egyéni igényre speciális felmérési módszertant dolgozzon ki. Néhány célzott felmérési típusunk, melyet már igénybe vettek ügyfeleink:

1. HUMÁN FAKTOR FELMÉRÉS

Magas kockázatú, nagy felelősséggel járó munkakörökben, (pl. légiirányítás) egy változás vagy új technológia bevezetésének támogatása nem csak az új környezetben való működést és változásmenedzsmentet jelent, hanem azt is fontos megvizsgálni, hogy az emberi tényezőkben (humán faktor) milyen kockázat, hibalehetőség rejlik. A kidolgozott, a szükséges területeket megvizsgáló humán faktor elemzés feltárja, hogy az emberi működés szempontjából mire érdemes fokozott figyelmet fordítani, és hogyan lehet menedzselni a felmerülő kockázatokat.

2. OFFICE MOVE

Egy költözés, székhelyváltoztatás jelentős változás, hatalmas felfordulás egy szervezet életében. A költözéssel fennáll az a kockázat is, hogy a munkatársak egy része életvitelében, szokásaiban nem tud alkalmazkodni az új helyszínhez, és emiatt elhagyja a szervezetet, vagy elégedettsége jelentősen csökken. Kidolgozott office move módszertanunk a szervezet munkatársainak felmérésével lehetőséget teremt arra, hogy a menedzsment úgy válassza ki az új helyszínt, hogy az a munkatársak igényeivel leginkább találkozzon. A felmérést több szinten lehet megrendelni, alapadatok elemzésétől – és ezek alapján a legalkalmasabb helyszín kiválasztása – a költözéshez kapcsolatos változásmenedzsment tanácsadásig.

3. CHANGE READINESS

Felmérésünk a szervezeti működés és a munkatársak egyéni állapotát méri fel egy nagyobb változás, vagy változássorozat előtt, feltárva, hogy mennyire képes a szervezet jelen állapotában a változást befogadni, és melyek azok a területek (képzés, struktúra, kommunikáció), ahol célzott beavatkozások támogatják a munkatársakat abban, hogy a változásokat aktívan, és pozitívabban fogadják.

Pszichoszociális kockázat felmérés

A pszichoszociális kockázatfelmérés rákérdez a munkatársak jelen pszichés fittségére, és megmutatja, hogy mely tényezők jelentik a legnagyobb veszélyt a munkavégzés során:

  • Stresszfaktorok feltárása: fejlődés, megújulás hiánya, konfliktusok, vezetői és munkatársi támogatás hiánya, fizikai és pszichés leterheltség, a magánélet összeegyeztethetetlensége a munkával, nem megfelelő észlelt tudásszint, stb.
  • A munkatársak jelen pszichoszociális fittsége: stressztünetek jelenléte (alvászavarok, szorongás stb.), pszichoszomatikus betegségek

Inspiráció

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E/2023/00003 | B/2020/000102