3 napos tréneri továbbképzés: dinamikus feldolgozási módszerek, retorika, grafikus facilitálás.

Trénerként a legfontosabb feladatunk, hogy az átadott tudás minél maradandóbb legyen, és olyan inspirációt kapjanak a résztvevők, hogy a hétköznapokba visszatérve a megszerzett ismereteket akcióba fordítsák át. Ehhez egy Power Point prezentáció és a hagyományos tréneri eszköztár a legtöbbször már nem elegendő. Hiánypótló tréningünkön olyan módszereket, eszközöket mutatunk be, amelyek segítségével színesebbé, élménygazdagabbá és emlékezetesebbé teheti tréningjeit.

Kiknek szól a program?

⦁    tapasztalattal rendelkező trénereknek, akik színesíteni, bővíteni szeretnék eszköztárukat
⦁    bármely komplex trénerképzőt végzett trénerjelöltnek, aki a tréneri pályája elindításához további inspirációt keres

1. nap – Dinamikus feldolgozási módszerek

Egy tréning attól válik hosszú távon hatékonnyá, ha az új ismeretek mellett a résztvevők aktívan vannak jelen és érzelmileg is bevonódnak. A kreatív és dinamikus módszerek használata nemcsak élvezetesebbé teszi a fejlődést, hanem hónapokkal, akár évekkel a képzés során is felidéződnek és további felismerésekhez vezethetnek.

A modul célja:
A tréning során a résztvevők megismernek kreatív eszközöket a klasszikus feldolgozási módok helyettesítésére vagy kiegészítésére. A modul során saját élményben megtapasztalhatják a különböző aktív feldolgozási módok hozzáadott értékét, amely inspirációként szolgálhat saját eszköztáruk színesítésére is.

A modul főbb témái:
⦁    A test és a mozgás használata
⦁    Helyzetgyakorlatok professzionális vezetése
⦁    Klasszikus tréninggyakorlatok dramatikus feldolgozása (pl. célkitűzés, SWOT analízis stb.)
⦁    Érzések, gondolatok, események megjelenítése különböző technikákkal (playback színházi technikák, pszichodramatikus játékok, képek használata stb.)

A modul időpontja:
2020. április 27.

A modul trénerei:

Laposa Laura, szenior tréner, pszichodráma asszisztens, playback színész és játékmester

2. nap – Retorika

A tiszta, szép beszéd esztétikus, egészséges és hatásos. A tréner a személyiségével dolgozik, munkaeszköze a nyelv. Beszéde, előadásmódja lényének legfontosabb megnyilatkozása. Fontos, hogy megtanulja úgy uralni a hangját, hogy megnyilvánulásaival képes legyen élményszerűen átadni a legárnyaltabb gondolati és lelki tartalmakat is.

A modul célja:
A tréning során a résztvevők fejlesztik hangi érzékletességüket, rugalmasságukat, játékosságukat. Lehetőségük van a hatásos kommunikáció gyakorlására és a természetes, őszinte saját hang megtalálására.

A modul főbb témái:
⦁    Légzéstechnika
⦁    Hangjátékok (artikuláció, hangterjedelem, hangerő)
⦁    Személyiségfejlesztő koncentrációs gyakorlatok
⦁    A hatáskeltés retorikai eszközei, alkalmazásuk gyakorlása
⦁    Kreativitás és spontaneitás fejlesztése
⦁    Improvizációs játékok

A modul időpontja:
2020. május 22.

A modul trénere:

Pataki Katalin, a GROW Kommunikáció Kompetencia Központjának vezetője, szenior tréner, coach (Kazinczy-díj, 20 év műsorvezetői, moderátori és facilitátori tapasztalat)

 

3. nap – Grafikus facilitálás

A vizualitás az oktatás és kommunikáció alapvető eszköze – “egy kép többet mond…”. A tréningrésztvevők 75%-a vizuális típus, ami annyit tesz, hogy az üzenetek ezen a csatornán jobban eljutnak és megmaradnak. Emellett a grafikus ábrázolás felpezsdíti a kreativitást, élménnyé teszi a tanulást – és profivá a trénert!

A modul célja:
A tréning során a résztvevők megismerik a grafikus eszközök használatát, megtanulnak egyszerű alakzatokat, embereket rajzolni, valamint a saját tréneri témájukra fókuszáltan kialakítják a leggyakrabban használt saját “ikonjaikat”, rajzaikat. A tréning támogatja a tréner facilitációs képességeit, reflektál az aktív hallgatás képességére, valamint fejleszti a  flipchart- és vizuális elemek használatát.

A modul főbb témái:
⦁    „Bemelegítés” (rajzolni nekilátni nem mindig egyszerű)
⦁    Eszközök és használatuk megismerése (kréták, filcek)
⦁    Vizuális asszociáció
⦁    Egyszerű alakzatok és vizuális elemek
⦁    Betűk, címek, flipchart-struktúrák
⦁    Emberalakok: figurarajzolás, érzések kifejezése
⦁    Saját témában dolgozás, saját grafikus „portfólió” összegyűjtése
⦁    Mini-jegyzetelés gyakorlat, ismert témáról real-time rajzolás gyakorlása

A modul időpontja:
2020. június 10.

A modul trénere: Vrabecz József, tréner, tanácsadó

Tréner

Laposa Laura, Pataki Katalin, Vrabecz József

A képzés helyszíne

1037 Budapest, Montevideo u. 3/a., GROW Tréningterem

A tréning időpontja

2020. április 27.
2020. május 22.
2020. június 10.

A képzés részvételi díja

A 3 napos képzés részvételi díja (külön-külön az egyes időpontokra nem lehet jelentkezni):
210.000.-Ft +ÁFA/fő
Tartalmazza a 3 napos képzést, az oktatási anyagokat, a helyszín és a kávészünetek költségeit. A díj nem tartalmazza a résztvevők ebéd költségeit.

Ha bármilyen kérdésed van tréningünkkel kapcsolatban, vagy szeretnél jelentkezni, az alábbi elérhetőségeken keress minket:

Sándor Orsolya
Tel.: +36 20 207-0425
e-mail: sandor.orsolya@grow-group.com

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E-000773/2014