Sajátítsd el a coaching egy speciális műfaját, hogy a karriertervezésben is szakértelemmel támogathasd klienseidet!

A munkaerőpiac egyre gyorsuló ütemben változik, a robotizáció és az AI miatt egyre több szakmával kapcsolatban felmerül, hogy vajon létezni fog-e még 5-10 év múlva. Emiatt a karrierünket rendszeresen akár fundamentálisan is újra kell gondolnunk, ami újfajta szemléletet, felkészültséget és eszközöket igényel.
A GROW és az EmPower (www.empower.hu) közösen megalkotott coach továbbképzése arra fókuszál, hogy kézzelfogható eszköztárat adjunk a résztvevőknek az ügyfeleik és akár a saját karrierútjuk során felmerülő döntéshelyzetekre, elakadásokra.

Miben vagyunk mások?

Egy olyan tudáshalmazt kapcsoltunk össze képzésünkben, amely tükrözi a GROW több mint 25 éves piaci tapasztalatát, több mint 10 éves coach képzési hátterét és a rálátást a képzéseinkre érkező több száz karrierváltó dilemmáira. Ehhez kapcsolódik az EmPower csapatának speciálisan mély karriertervezési tapasztalata, amiből színes eszköztárat és keretrendszert hoztak a képzésbe.

Szemléletünk szerint az ügyfél a saját karrierjének a szakértője, ezért képzésünk során olyan gyakorlatban alkalmazható módszereket adunk át, ahol az ügyfél saját megoldásai lehetnek a fókuszban. Ennek a megtaláláshoz egy jól használható modellt és folyamatot adunk át a képzésben résztvevőknek, sok saját élményen és gyakorlatokon keresztül.

Kiknek ajánljuk a képzést?

 • HR-szolgáltatásokat nyújtó tanácsadóként, HR-esként szeretnéd fejleszteni a munkatársaidat a hosszú távú karrierjükben, legyen eszköztárad az esetleges outplacement beszélgetésekhez.
 • Vezetőként tudatosabban szeretnél odafigyelni a kollégáid motivációjára, jövőképére megtartására, fejlesztésére és fontos számodra a belső karrier és talent programok támogatása.
 • Ha pszichológusként, coachként vagy segítő szakemberként szeretnéd bővíteni a tudásodat és eszköztáradat a hozzád fordulók karrierrel kapcsolatos elakadásaiban.

Fontos! Ha EMCC akkreditáció előtt állsz, vagy szeretnéd azt megújítani: A képzésen való részvétel 24 órával beszámítható az EMCC egyéni akkreditáció megszerzéséhez illetve megújításához szükséges folyamatos szakmai fejlődést bizonyító óraszámba.

A képzésre jelentkezés feltétele:

 • egy legalább alapszintű coachképzés elvégzése vagy segítő beszélgetések megtartásához kapcsolódó elméleti tudás és gyakorlati tapasztalat (legalább 50 óra képzésben és coaching gyakorlattal töltött idő összesen, ennek arányát nem határozzuk meg). Így a továbbképzésre van lehetősége jelentkezni a GROW Integratív Coach képzés alapozó szintjén végzett levizsgázott résztvevőknek.
 • A képzésre való jelentkezésnek ugyanakkor NEM feltétele a GROW Integratív Coach képzésen való korábbi részvétel, más iskolák elvégzése után és máshol szerzett coaching gyakorlattal is lehet jelentkezni a programra. Ami fontos, hogy a fent említett coaching képzési +gyakorlati tapasztalat meglegyen és már csak a karrier coaching aspektusokra tudjunk fókuszálni a képzésen.

Tervezett tematika:

      1. Modul: Karrier coaching alapok

 • Karrier coaching: definiálás és határok
 • Karrier coaching helyzetek egyénileg vagy szervezeten belül
 • Az életpálya-tervezés szemléletmódja
 • Coaching szemléletű vezetés
 • A coaching folyamat kezdete (keretek, célkitűzés, kompetenciahatárok)
 • Karrier coaching modell bemutatása

  2. Modul: Önismeret: hol vagyok most?

 • Eddigi karrierút feltérképezése
 • Minták, karrierrel kapcsolatos hiedelmek, tévhitek
 • Személyes erősségek azonosítása, flow élmény
 • Munka-magánélet kérdésköre
 • Értékek szerepe a karrierépítésben

      3. Modul: Lehetőségek: merre induljak?

 • Agilis módszerek a karriertervezésben és a megközelítései
 • Érdeklődési területek feltárása, lehetőségek összegyűjtése
 • Technikák ötletek generálására és értékelésére
 • Döntés-előkészítés, döntéshozatal, döntéshozatali hibák
 • A tesztelés, kísérletezés fontossága a karrierépítésben

  4. Modul: a tervezés és a megvalósítás

 • Akciótervezés, személyes fejlődési terv készítése
 • A helyes célkitűzés módszertanai
 • Önbizalom, erőforrások gyűjtése
 • Kudarcok, félelmek kezelése, lelki ellenálló képesség fejlesztése
 • A coachingfolyamat lezárása

A képzés keretei:

 • 4 egész napos képzési nap. Minden képzési nap 9.00-17.00-ig tart. (Amennyiben a járványhelyzet nem teszi lehetővé a személyes tréningnapokat, azokat is online térbe helyezzük át.)
 • 2 kiscsoportos gyakorló coaching ülés és demo coaching alkalom (ebből 1 alkalom mentor coach szupervíziója mellett)
 • A tréningen átadott tudásanyaghoz kiegészítő anyagokat biztosítunk (munkafüzet, online anyagok, ajánlott irodalomlista) valamint a képzés szerves részét képezi további önálló önismereti munka (saját karrierút feltérképezése, önismereti „házifeladatok” feldolgozása) ami segít a vizsgaanyag kidolgozásában.
 • Vizsga: A sikeres vizsgához az alábbi anyagokat várjuk a résztvevőktől: 30 perces karriercoaching ülés hanganyagának leadása, Saját karrierutam című önreflexiós esszé leadása. A vizsgaanyagokra a résztvevők írásbeli visszajelzést kapnak és sikeres vizsga után  igazolást kapnak a program elvégzéséről.

A képzés eredményeképpen a résztvevők:

 • A résztvevők az előzetes képzettségük függvényében képessé válnak egyéni karrier coaching folyamatok önálló levezetésére többek között az alábbi problémakörökben: karrierépítés, karrierváltás, karrierdöntések meghozatala, irány és célkijelölés, motiválás cégen belül, munkába történő visszatérés, pályakezdés.
 • Megismerik a karrier coaching folyamatát, magabiztossá válnak a keretek, célok és a szerződéskötés kialakításában.
 • Rálátást szereznek a pályaépítés legfontosabb elméleti alapjaira és képesek lesznek alkalmazni a karrier coaching eszköztárát.
 • A tréning során bemutatott módszereket integrálhatják a meglévő coaching tapasztalataikhoz, ezzel kiszélesítve azokat a témaköröket, amiben hasznosan tudják támogatni a jövőbeli ügyfeleiket.

A képzés coach trénerei:

Kamenyiczki Nóra (EmPower), tanácsadó szakpszichológus, MBA

10 éve foglalkozom egyéni karrier és pszichológiai tanácsadással, valamint csoportos készségfejlesztő és önismereti tréningekkel. 4 évig vezettem a Műegyetem pszichológiai és karrierszolgáltatásokat nyújtó tanácsadói csapatát, itt első kézből tapasztalhattam meg a fiatal felnőtt korosztály pályakezdési nehézségeit. Ez inspirált arra, hogy Karriertervező címmel interaktív könyvet írjak, ami a pályaépítés önismereti kérdéseihez nyújt támogatást. Pszichológusként az foglalkoztat, hogy mivel tudjuk tartósan fokozni a pozitív lelkiállapotunkat és elégedettségünket a karrierünkben és a magánéletünkben egyaránt. Munkám során azt helyezem előtérbe, ami már működik, és arra keresem a választ, hogy mitől működhetne jobban. Legkedvesebb témáim a karrierépítés, a boldogságkeresés és az időmenedzsment, valamint ezeknek a területeknek a közös metszetei.

Renner Mónika (GROW Csoport), szenior tanácsadó, tréner, coach

Atipikus X generációs karrierváltó vagyok, közgazdászként a könyvvizsgáló szakmából váltottam közel 9 év után 2005-ben regionális képzés és fejlesztésbe a PwC-n belül. 2007 óta dolgozom coachként illetve coaching szemléletű vezetőként, a londoni The Academy of Executive Coaching practitioner szintű képzésének elvégzése után. Hol nagy szervezetben belülről vezetőként, hol külső tanácsadóként, de több mint 15 éve foglalkozom szervezetfejlesztéssel, tehetségek, vezetők és folyamatok fejlesztésével. Szerencsésnek érzem magam, hogy olyan emberek figyeltek rám és olyan minőségben a saját karrierbeszélgetéseim során, hogy jelentős mérföldkövekként emlékszem rájuk. Vezetőként és tanácsadóként én is ezt a minőséget szeretem adni, foglalkoztat az egyensúly megteremtése az élet különböző területein, és hogy hogyan ad ez teret az örömteli karrier eredményes megvalósításának.

2018 óta a Norvég Gestalt Intézet (Norsk Gestaltinstitutt) terapeuta képzésének keretében dolgozom Gestalt konzulensként, segítve embereknek az élet különböző megpróbáltatásainak leküzdésében és a teljesebb örömtelibb jelenlét megélésében.

 

A GROW 2014 óta, mint regisztrált felnőttképző intézmény tart képzéseket, melyek célirányosan kompetenciakialakításra vagy -fejlesztésre irányulnak, de nem adnak szakképzettséget, végzettséget. 2020. július 31-ével életbe lépő 2011. évi CCIV. törvény, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2020. évi XXXIII. törvény értelmében a “coach”  megnevezés bárki által használható, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e egyetemi szakirányú továbbképzésen szerzett szakképzettséggel, vagy végzett-e bármilyen képzést.

A képzés helyszíne

GROW Tréningterem: 1037 Budapest, Montevideo u. 3/a

A tréning időpontja

2021. nov. 5-6.
2021. dec. 4.
2022. jan. 7.

A kiscsoportos gyakorlóalkalmak időpontját a résztvevők és a mentorcoachok egyénileg egyeztetik.

A képzés részvételi díja

Egyéni résztvevőknek:
Ár: 300.000.-Ft (áfamentes)

Vállalati résztvevőknek:
Ár: 330.000.-Ft (áfamentes)

Az ár tartalmazza a képzést, az oktatási anyagokat, a helyszín és kávészünet bekészítés költségeit.

Ha bármilyen kérdése van tréningünkkel kapcsolatban, vagy szeretne jelentkezni, az alábbi elérhetőségeken keressen minket:

Sándor Orsolya
Tel.: +36 20 2070-425
e-mail: sandor.orsolya@grow-group.com

Jelentkezés
© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E-000773/2014 | B/2020/000102