A vezetőképző alapozó szintje után elindítottuk sikeres vezetőképző programunk haladó szintű csoportját; tapasztalt vezetők számára, 4×2 napban.

Néhány évvel ezelőtt létrehoztuk Integrált Vezetőképző programunkat, aminek az volt a célja, hogy megalapozza a friss vezetők eszköztárát és tegyük mindezt úgy, hogy közben önmagukat, mint embert és mint vezetőt is jobban megismerje, lássa a miérteket, saját mozgatórugóit. A program egyre inkább kinőtte magát és sokan jelezték számunkra, hogy szívesen lépnének még tovább és néznének még előbbre mint az alapkészségek ezért 2019-ben elindítjuk a vezetői program haladó csoportját.

A vezetői siker „hard” oldala

Az Integrált Vezetőképző haladó szintjén olyan kiemelt fontosságú vezetői feladatokra és nagyobb kihívásokra készítjük fel a résztvevőket, mint például a változáskezelés, problémamegoldás és döntéshozatal vagy a teljesítményértékelés.

A „soft” oldal – a vezető érzelmi állóképességének fejlesztése

Azt gondolhatjuk, hogy ez a 3 téma elég is lehetne a vezetői sikerességhez, de ennél egy kicsit mélyebben és komplexebben közelítjük meg a vezetői működést, hiszen ha a vezető nem tud gondoskodni saját maga lelki egyensúlyáról, belső erejének fenntartásáról, akkor nehezen fogja csapatát is irányban tartani. Sok vezető jól bírja a stresszt, sokuk még élvezi is a viharokat, mert nyomás alatt csúcsformát futhat. Belső hozzáállásukkal, szunnyadó erőik mozgósításával képesek a válságokat lehetőséggé alakítani. De hogyan lehet ezt a szenvedélyt évtizedeken át úgy fenntartani, hogy szüntelen lelkesedéssel legyenek képesek elnavigálni a szervezet hajóját? Hogyan lehet a munkatársak motivációját ébren tartani, hogyan lehet az erőforrásokkal jól gazdálkodni?

Ehhez ellenálló képesség, terhelhetőség és rugalmasság – azaz reziliencia kell, így a program kezdő, önismereti fókuszú moduljában ezzel foglalkozunk.

Hogyan épül fel a haladó vezetőképző?

4 szenior tréner– 4 x2 tréningnap – és továbbra is Blended Learning elemek a tréningmodulok között, hogy ne csak a képzési napokon fejlődjenek a résztvevők.

Kiknek ajánljuk az Integrált Vezetőképző haladó szintjét?

 • akik már rendelkeznek minimum 2 év vezetői gyakorlattal
 • akikre a közeljövőben nagyobb kihívások várnak, akár egy új projekt, vagy kinevezés kapcsán
 • akik úgy szeretnének hatékony és eredményes vezetők lenni, hogy közben nem sérülnek más értékeik (család, egészség, stb.)
 • vagy, aki korábban elvégezte az Integrált Vezetőképző alap szintű képzését és szeretne tovább fejlődni mind önismeretben, mind pedig konkrét vezetői eszközök területén.

A képzésre való jelentkezésnek tehát nem feltétele az Integrált vezetőképző alapozó szintű programjának elvégzése.

Blended folyamat – Folyamatba ágyazott tanulás a GROW saját fejlesztésű képzés-támogatási rendszerével

 • A tréning alkalmak blended folyamatba ágyazottak, ehhez a Grow saját fejlesztésű gamifikált képzés-támogatási rendszere ad támogatást, a Thod.
 • A résztvevők a kontakt alkalmak között további egyéni, kiscsoportos és nagycsoportos feladatokat kapnak a tanultak elmélyülésére, az önreflexió támogatására és a mindennapi életben való kipróbálására, gyakorlására.
 • A feladatok megoldása nem kötelező, azonban erősen javasolt, az egyes alkalmak között 1-2 órát vesz igénybe

 

A haladó vezetőképző moduljai:

1. modul: Vezetői reziliencia – A fenntartható érzelmi állóképesség fejlesztése

A veleszületett „keljfeljancsi-gén” kivételes adomány. A legtöbb ember ezt a belső szilárdságot az élete során fejleszti ki. Aki ma egészséges szeretne maradni, annak jól kell tudni magát ismerni és irányítani. Meg kell értenie, hogyan tölti fel személyes erőtartalékait, és milyen terhelési határértékig mehet el hosszútávon. A tudatos önfejlesztéshez ad támpontokat a program reziliencia témájú modulja.

A modul témakörei:

 • Mit jelent a vállalati stratégiában az egészségmenedzsment?
 • Hogyan erősíthetjük a lelki edzettséget a változásokhoz való hozzáállásában?
 • Miként lehet elsajátítani és tudatosítani az aktív problémamegoldó megközelítést?
 • Hogyan tudjuk a negatív tapasztalatokat saját eredményességünk szolgálatába állítani?
 • Hogyan tartson fenn a vezető pozitív jövőképet önmaga és a szervezete számára?
 • Milyen módon tudja támogatni vezetőként munkatársai és szervezete rezilienciáját?

A modulon bemutatjuk, hogy milyen erőforrásokból táplálkozik a lelki rugalmasság.

Megismerkednek a GROW Reziliencia Modell (GRM) alkotóelemeivel, mindenki felmérheti, hogy hol vannak saját erősségei, és hol kell pótolni a tartalékokat. Irányt mutatunk, ki-ki hogyan erősítheti magát és lelki állóképességét.

A modul trénere: Pataki Katalin, szenior tréner, coach

2. modul – A vezető, mint változásmenedzser

Véget sem az ér az egyik változás, már érkezik a következő. Sőt egyszerre több változási kezdeményezés fut, amelyek jó esetben egy célt szolgálnak, összehangoltan futnak, a valóságban pedig inkább versengő prioritások mentén zajlanak. Mindeközben a vezetővel szembeni elvárás egy olyan motiváló és látszólagosan stabil környezet megteremtése, amely inspirálóan hat a dolgozói teljesítményre, elkötelezettségre és képessé teszi a csapatot a folyamatos megújulásra és változásra. Ebből is látszik, hogy a VUCA (Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguity) világa olyan új kihívások elé állítja vezetőket, amelynek nem könnyű megfelelni. A modul segít változások dinamikájának a megértésében, változáskezelési módszerek és eszközök saját eseteken való gyakorlásán keresztül pedig praktikus támpontokat nyújt a VUCA világban való sikeres vezetői működéshez.

A modul főbb témái:

 • A világ amiben élünk – Mit jelent a VUCA és hogyan hat ránk egyéni, csapat és szervezeti szinten
 • A változások dinamikájának a megértése
 • A változás jellemzői és a változás-görbe szakaszai – munkatársak támogatása
 • Vezető, mint változásmenedzser, vezetői szerepek és készségek a változásban
 • Változáskezelési eszköztár – a GROW Változásmenedzsment GPS modell
 • Agilis szemlélet erősítése a csapatban

A modul trénere: Ördög László, szenior tanácsadó, tréner

3. modul – Problémamegoldás és döntéshozatal komplex rendszerekben

A (stratégiába illő) döntéshozatal és problémamegoldás a vezetői lét mindennapi kihívásai. A modul célja a tudatosabb, strukturáltabb személyes problémamegoldás és döntéshozatal képességének megerősítése és ezáltal a szervezeti szintű döntéshozatali képesség erősítése. A döntéshozatal tipikus hibáinak – eredjenek ezek az információfeldolgozás pszichológiai jellemzőiből vagy a tudatosság hiányából – felismerésén és kezelési lehetőségein túl, a program konkrét technikákat, kínál a problémamegoldás, rendszergondolkodás és döntéshozatal széles gyakorlati eszköztárából.

A modul főbb témái:

 • A problémamegoldás és döntéshozatal belső és külső feltételei: Gondolkodásunk csapdái: értelmezés vs. tények; A Cynefin keretrendszer és az agilis szemlélet
 • Alkalmazott eszközök: az 5W1H-tól a halszálkán át a gyökérok elemzésig és azon is túl;
 • Megszakítani a rutint és „kilépni a dobozból”;
 • A megoldásközpontú és problémaorientált megközelítés;
 • Módszerek és eszközök a döntéshozatalban;
 • Racionális és intuitív döntések;
 • Egyéni és csoportszintű döntéshozás;
 • A rendszergondolkodás alapjai – saját rendszertérkép megalkotása;
 • Szimulációs és helyzetgyakorlatok – problémamegoldás és döntéshozatal komplex rendszerekben.

A modul trénere: Nikitscher Péter, tréner

4. modul – Teljesítménymenedzsment

A modul célja, hogy integrálja az Integrált Vezetőképző haladó folyamatában tanultakat és kiegészítse olyan elméleti ismeretekkel és gyakorlati eszközökkel, melyek révén a vezetők képesek lesznek a munkatársak jelenlegi felkészültségi és motivációs szintjét felismerve, személyre szabott, tudatos teljesítménymenedzsmenttel támogatni a szervezet működését.

A modul főbb témái:

 • Teljesítménykultúra, mint szemléletmód
 • A vezető felelőssége a teljesítménymenedzsmentben
 • Az egyéni teljesítmény összetevői
 • A teljesítménymenedzsment – céllebontás logikája a szervezeti működésben
 • Teljesítményértékelési ciklus: célkitűzés, visszajelzések rendszere, teljesítmény monitorozás, értékelő beszélgetés
 • A megbecsülés fontossága és stratégiái
 • Vezetői motiváció a teljesítményciklusban

A modul trénere: Máté Beáta, a GROW Learning Üzletágának vezetője, szenior tréner és coach, Gestalt terapeuta.

 

Olvasd el a MINDSETPSZICHOLÓGIA-ban megjelent interjút Máté Beával vezetőképzőnkről

 

Érdekel a vezetőképző alapozó szintje? Friss vezetőknek szóló programot keresel? Nézd meg az Integrált Vezetőképző – alapozó szintű képzését!

Részletek

A képzés évente kétszer indul, így ha a fenti időpontok közül bármelyik nem megfelelő, igyekszünk pótlási lehetőséget biztosítani a következő képzés adott modulján, ha van szabad férőhely a csoportban.

A képzés helyszíne

1037 Budapest, Montevideo u. 3/a., GROW Tréningterem

A tréning időpontja

4 x 2 képzési nap

1. modul: 2025. márc. 12-13.
2. modul: 2025. ápr. 8-9.
3. modul: 2025. máj. 6-7.
4. modul: 2025. jún. 4.-5.

A képzés részvételi díja

580.000-. Ft + ÁFA / fő, ami tartalmazza a képzést, az oktatási anyagokat, a helyszín és kávészünet bekészítés költségeit.

Kedvezmény: Az Integrált Vezetőképző alapozó szintjén végzett résztvevőknek a kedvezményes ár: 540.000.-Ft +ÁFA /fő

Ha bármilyen kérdésed van tréningünkkel kapcsolatban, vagy szeretnél jelentkezni, az alábbi elérhetőségeken keress minket:

Sándor Orsolya
Tel.: +36 20 2070-425
e-mail: sandor.orsolya@grow-group.com

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E/2023/00003 | B/2020/000102