2019-ben elindítottuk sikeres vezetőképző programunk haladó szintű csoportját; tapasztalt vezetők számára, 4×2 napban.

Néhány évvel ezelőtt létrehoztuk Integrált Vezetőképző programunkat, aminek az volt a célja, hogy megalapozza a friss vezetők eszköztárát és tegyük mindezt úgy, hogy közben önmagukat, mint embert és mint vezetőt is jobban megismerje, lássa a miérteket, saját mozgatórugóit. A program egyre inkább kinőtte magát és sokan jelezték számunkra, hogy szívesen lépnének még tovább és néznének még előbbre mint az alapkészségek ezért 2019-ben elindítjuk a vezetői program haladó csoportját.

A vezetői siker „hard” oldala

Az Integrált Vezetőképző haladó szintjén olyan kiemelt fontosságú vezetői feladatokra és nagyobb kihívásokra készítjük fel a résztvevőket, mint például a változáskezelés, problémamegoldás és döntéshozatal vagy a teljesítményértékelés.

A „soft” oldal – vezetői önazonosság és saját értékeink tisztelete

Ez a 3 téma elég is lehetne a vezetői sikerességhez, de mi ennél egy kicsit nagyobb „utazásra” hívjuk a program résztvevőit, mégpedig az Érzelmi Intelligencia világába, mely programunk önismereti alappillére. Miért érdemes foglalkozni az EQ-val? Mi az értéke vezetőként? Hiszünk abban, hogy az érzelmi intelligencia fejlesztésével több érhető el, mint siker. Teljesség, elégedettség, egészség, jólét. Ennek persze része lehet a siker, vezetőként elengedhetetlen az eredményesség, de nem más alapértékek árán és kárán. Gyakran tapasztaljuk, hogy a siker szó mellé a ’vagy’ szócska társul. Siker VAGY család. Siker VAGY egészség. Siker VAGY önmagam. A GROWnál hiszünk abban, hogy az érzelmi és társas intelligencia fejlesztése az egyik leghatásosabb eszköz arra, hogy a VAGY szót ÉS-re cseréljük legfontosabb értékeink között. Ebben a paradigmaváltásban segítjük résztvevőinket az EQ alapú vezetés modulon, a program önismereti fókuszú részében.

Hogyan épül fel a haladó vezetőképző?

4 szenior tréner– 4 x2 tréningnap – és továbbra is Blended Learning elemek a tréningmodulok között, hogy ne csak a képzési napokon fejlődjenek a résztvevők.

Kiknek ajánljuk az Integrált Vezetőképző haladó szintjét?

 • akik már rendelkeznek minimum 2 év vezetői gyakorlattal
 • akikre a közeljövőben nagyobb kihívások várnak, akár egy új projekt, vagy kinevezés kapcsán
 • akik úgy szeretnének hatékony és eredményes vezetők lenni, hogy közben nem sérülnek más értékeik (család, egészség, stb.)
 • vagy, aki korábban elvégezte az Integrált Vezetőképző alap szintű képzését és szeretne tovább fejlődni mind önismeretben, mind pedig konkrét vezetői eszközök területén.

A képzésre való jelentkezésnek tehát nem feltétele az Integrált vezetőképző alapozó szintű programjának elvégzése.

 

A haladó vezetőképző moduljai:

1. modul – EQ alapú vezetés

Az érzelmi intelligencia annak a képessége, hogy átlátjuk és kezelni is tudjuk érzelmeink néha kusza és kiszámíthatatlan világát, értjük, hogy milyen szerepet játszanak döntéseinkben, tetteinkben. Képesek vagyunk ráhangolódni mások érzéseire, motivációira és felismerjük társas helyzeteink és kapcsolataink rejtett dinamikáit, valamint saját szerepünket ezekben. Segítségével erősödik önazonosságunk, stabilitásunk, javítjuk életünk minőségét és hatékonyságát, ezáltal teljesebbé, elégedettebbé, egészségesebbé válunk. Vagy ahogy Josh Freedman író mondja: „Az érzelmek kapcsolatokat hoznak létre vagy összetörik őket. Megfelelő vagy szörnyű döntésekhez vezetnek minket. A mozgatórugói legjobb és legrosszabb tetteinknek. A különbséget az érzelmi intelligencia jelenti.” Az érzelmek megértésének és kezelésének képessége, a társas helyzetek átlátása egyre nélkülözhetetlenebb a vezetői hitelesség, a bizalom megteremtéséhez és a munkahelyi jólét és eredményesség eléréséhez. A képzés önismereti moduljának eredményeképpen a vezetők képesek lesznek hatékonyabban kezelni a stresszhelyzeteket, kihívásokat, valamint képesek lesznek eredményes vezetők lenni úgy, hogy közben nem sérülnek más értékeik (család, egészség, stb.)

A modul témakörei:

A tréning során résztvevőnk megismerik az érzelmi intelligencia alapjait, majd rendkívül gyakorlat- és tapasztalatorientált módon haladunk végig az EQ négy fő területén, vezetői nézőpontból.

A modul trénere: Pintér Zoltán, szenior tréner, coach, Gestalt terapeuta

2. modul – A vezető, mint változásmenedzser

Véget sem az ér az egyik változás, már érkezik a következő. Sőt egyszerre több változási kezdeményezés fut, amelyek jó esetben egy célt szolgálnak, összehangoltan futnak, a valóságban pedig inkább versengő prioritások mentén zajlanak. Mindeközben a vezetővel szembeni elvárás egy olyan motiváló és látszólagosan stabil környezet megteremtése, amely inspirálóan hat a dolgozói teljesítményre, elkötelezettségre és képessé teszi a csapatot a folyamatos megújulásra és változásra. Ebből is látszik, hogy a VUCA (Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguity) világa olyan új kihívások elé állítja vezetőket, amelynek nem könnyű megfelelni. A modul segít változások dinamikájának a megértésében, változáskezelési módszerek és eszközök saját eseteken való gyakorlásán keresztül pedig praktikus támpontokat nyújt a VUCA világban való sikeres vezetői működéshez.

A modul főbb témái:

 • A világ amiben élünk – Mit jelent a VUCA és hogyan hat ránk egyéni, csapat és szervezeti szinten
 • A változások dinamikájának a megértése
 • A változás jellemzői és a változás-görbe szakaszai – munkatársak támogatása
 • Vezető, mint változásmenedzser, vezetői szerepek és készségek a változásban
 • Változáskezelési eszköztár – a GROW Változásmenedzsment GPS modell
 • Agilis szemlélet erősítése a csapatban

A modul trénere: Ördög László, szenior tanácsadó, tréner

3. modul – Problémamegoldás és döntéshozatal komplex rendszerekben

A (stratégiába illő) döntéshozatal és problémamegoldás a vezetői lét mindennapi kihívásai. A modul célja a tudatosabb, strukturáltabb személyes problémamegoldás és döntéshozatal képességének megerősítése és ezáltal a szervezeti szintű döntéshozatali képesség erősítése. A döntéshozatal tipikus hibáinak – eredjenek ezek az információfeldolgozás pszichológiai jellemzőiből vagy a tudatosság hiányából – felismerésén és kezelési lehetőségein túl, a program konkrét technikákat, kínál a problémamegoldás, rendszergondolkodás és döntéshozatal széles gyakorlati eszköztárából.

A modul főbb témái:

 • A problémamegoldás és döntéshozatal belső és külső feltételei: Gondolkodásunk csapdái: értelmezés vs. tények; A Cynefin keretrendszer és az agilis szemlélet
 • Alkalmazott eszközök: az 5W1H-tól a halszálkán át a gyökérok elemzésig és azon is túl;
 • Megszakítani a rutint és „kilépni a dobozból”;
 • A megoldásközpontú és problémaorientált megközelítés;
 • Módszerek és eszközök a döntéshozatalban;
 • Racionális és intuitív döntések;
 • Egyéni és csoportszintű döntéshozás;
 • A rendszergondolkodás alapjai – saját rendszertérkép megalkotása;
 • Szimulációs és helyzetgyakorlatok – problémamegoldás és döntéshozatal komplex rendszerekben.

A modul trénere: Nikitscher Péter, tréner

4. modul – Teljesítménymenedzsment

A modul célja, hogy integrálja az Integrált Vezetőképző haladó folyamatában tanultakat és kiegészítse olyan elméleti ismeretekkel és gyakorlati eszközökkel, melyek révén a vezetők képesek lesznek a munkatársak jelenlegi felkészültségi és motivációs szintjét felismerve, személyre szabott, tudatos teljesítménymenedzsmenttel támogatni a szervezet működését.

A modul főbb témái:

 • Teljesítménykultúra, mint szemléletmód
 • A vezető felelőssége a teljesítménymenedzsmentben
 • Az egyéni teljesítmény összetevői
 • A teljesítménymenedzsment – céllebontás logikája a szervezeti működésben
 • Teljesítményértékelési ciklus: célkitűzés, visszajelzések rendszere, teljesítmény monitorozás, értékelő beszélgetés
 • A megbecsülés fontossága és stratégiái
 • Vezetői motiváció a teljesítményciklusban

A modul trénere: Máté Beáta, a GROW Learning Üzletágának vezetője, szenior tréner és coach, Gestalt terapeuta.

 

Érdekel a vezetőképző alapozó szintje? Friss vezetőknek szóló programot keresel? Nézd meg az Integrált Vezetőképző – alapozó szintű képzését!

Részletek

A képzés évente kétszer indul, így ha a fenti időpontok közül bármelyik nem megfelelő, igyekszünk pótlási lehetőséget biztosítani a következő képzés adott modulján, ha van szabad férőhely a csoportban.

A képzés helyszíne

1037 Budapest, Montevideo u. 3/a., GROW Tréningterem

A tréning időpontja

4 x 2 képzési nap

A képzés részvételi díja

550.000-. Ft + ÁFA / fő, ami tartalmazza a képzést, az oktatási anyagokat, a helyszín és kávészünet bekészítés költségeit.

Ha bármilyen kérdésed van tréningünkkel kapcsolatban, vagy szeretnél jelentkezni, az alábbi elérhetőségeken keress minket:

Sándor Orsolya
Tel.: +36 20 2070-425
e-mail: sandor.orsolya@grow-group.com

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E-000773/2014