Emóció. Akció. Ráció.

A képzésen segítségül hívjuk Jacob Levy Moreno, a pszichodráma megalkotójának szemléletét és alaptechnikáit, de nem pszichodrámázunk. Moreno szerint a cselekvésnek többlet értéke van a beszéddel szemben.  A dramatikus eszközök használatával a problémákat nem csupán beszélgetéssel, hanem magával a cselekvéssel, “játékkal” analizáljuk, diagnosztizáljuk, és fordítjuk a megoldás irányába. A dramatikus megjelenítéskor emléknyomokat hívunk elő, olyanokat, amelyeket csupán a test őriz zsigeri szinten érzetek formájában, s amelyek asszociatív úton, a fantázia segítségével képpé válhatnak. Így tudatosulnak a tudatalatti mintázatok, belső lelki tartalmak, elfojtott vagy hárított érzelmek, vakfoltjaink, projekcióink és vágyaink.

Az egyéni coaching helyzetekben a dramatikus technikákat alkalmazhatjuk személyes, vagy általános konfliktus, illetve döntési helyzetek megjelenítésére, diagnózis céljából, valamint újszerű, konstruktív gondolkodás, viselkedés, magatartásmódok elsajátítására, begyakorlására. Mindvégig a ráció (gondolkodás) – emóció (érzelmek) -akció (cselekvés) hármasában dolgozunk. A cselekvés közben nem csak megértjük a problémát (racionalitás), hanem át is éljük (emocionalitás), Kockázat nélkül kísérletezhetünk. A néha katartikus megértés és átélés következtében felszabadul a kreativitás, és spontánul lehet új cselekvési mintát tanulni. Olyan megoldások születnek, melyek önazonosak, és amelyek mellé könnyen elköteleződik az ügyfél.

Mit tanulunk a képzésen?

 • a Moreno-i szerepelméletet, mint a dramatikus módszerek elméleti alapját
 • felismerni azokat az ügyfél helyzeteket, amikor a dramatikus módszerek hatékonyan alkalmazhatóak
 • megkülönböztetni egymástól az egyes dramatikus eszközöket, és kiválasztani a helyzetnek megfelelőt
 • néhány dramatikus technika részletes módszertanát
 • elmélyített ismereteket a haladó Grow Integratív Coach képzésen tanult néhány technika terén
 • új, korábban a Grow Integratív Coach képzésen nem tanított technikát
 • azt a látásmódot és magabiztosságot, amire az ügyfelünk rábízhatja magát az egyéni ülésen folytatott dramatikus munka közben

A képzés témái:

 • Megismerkedünk a Moreno-i szerepelmélettel, mely segít egyrészt az ügyfeleink személyiségét énrészek összességének érzékelni, másrészt iránymutatást ad, hogy milyen megközelítéssel érdemes ezekkel dolgozni az ügyfél fejlődése érdekében. A dramatikus munka alapját ennek a látásmódnak az elsajátítása képezi.
 • Foglalkozunk azzal, hogy a dramatikus technikáknak mi a helye az egyéni folyamatokban, hogyan lehet felismerni, hogy erre van szükség, hogyan érdemes megalapozni a használatukat, és hogyan érdemes kivezetni, az eredményeket pedig tovább vinni a folyamatban.
 • Elsajátítunk és gyakorlunk egy konkrét módszertant, amely egyéni folyamatokban tárgyak segítségével praktikusan használható egy konkrét ügyfélhelyzet felállítására, megértésére, érzelmi feldolgozására és a következtetések levonására.
 • Alaposan, mélységében végigbeszélünk több dramatikus alapokon működő módszert (NLP életfonal, ének egyesítése, Gestalt két szék stb.) melyeket gyakorlására, és a használatukkal kapcsolatos egyéni dilemmák, elakadások feldolgozására is szánunk időt.

Fontos! Ha EMCC akkreditáció előtt állsz, vagy szeretnéd azt megújítani: A képzésen való részvétel 24 órával beszámítható az EMCC egyéni akkreditáció megszerzéséhez illetve megújításához szükséges folyamatos szakmai fejlődést bizonyító óraszámba.

Kiknek hasznos a képzés?

 • Kezdő és gyakorló coachok számára, akik nyitottak valami újra, amit eddig nem próbáltak
 • Kezdő és gyakorló coachok számára, akik már kísérleteztek a dramatikus módszerekkel, de szeretnék növelni a magabiztosságukat
 • Minden fejlesztő szakembernek, aki szeretné hatékonyan támogatni Ügyfelét a mélyülésben, tisztánlátásban, az elakadások feloldásában, az útkeresésben, és a kreatív, spontán alkotásban
 • Előfeltétel: A Grow alapozó vagy haladó Integratív Coach képzésének, vagy más coach képzésnek az elvégzése
Tréner

Németh Éva, GROW Intergratív coach képzés vezetője, executive coach és team coach; Molnár Judit, coach, team coach, tréner, tanácsadó, pszichodráma vezető, a Grow Coaching divíziójának vezetője

A képzés helyszíne

GROW Tréningterem (1037 Budapest, Montevideo u. 3/a)

A tréning időpontja

4 napos képzés: 2024. ápr. 10-11, május 16-17.

A képzés részvételi díja

290.000-. Ft + 27% ÁFA / fő, ami tartalmazza a képzést, az oktatási anyagokat, a személyes tréningnapokon a helyszín és kávészünet bekészítés költségeit.


Kedvezmény

A GROW Integratív Coach képzésében végzett hallgatók számára a képzés: 260.000.-Ft+ 27% ÁFA/fő

EMCC tagok számára 20% kedvezményt adunk a képzés listaárából!

Ha bármilyen kérdése van tréningünkkel kapcsolatban, vagy szeretne jelentkezni, az alábbi elérhetőségeken keressen minket:

Sándor Orsolya
Tel.: +36 20 2070-425
e-mail: sandor.orsolya@grow-group.com

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E-000773/2014 | B/2020/000102