Ügyfeleink által válunk többé

ÜGYFELEINK ÁLTAL VÁLUNK TÖBBÉ

A GROW Csoport tanácsadás üzletág vezetőjével, Lőrincz Orsolyával, és learning üzletág vezetőjével, Máté Beátával beszélgettünk értékekről, növekedésről, piaci trendekről és arculatváltásról

GROW: A GROW idén ősszel lett 25 éves. Orsi, te itt kezdted a pályádat, együtt „nőttél fel” a céggel. Mesélnél egy kicsit a GROW történetéről, átalakulásairól?

Lőrincz Orsolya: Talán sokan már nem is tudják, de a GROW, néhány meghatározó vezetője nyomán, a TMI portfolióját képviselő magyar tréningcégből nőtte ki magát. Emlékszem, amikor Modla Norbert kezdeményezésére, Mezei Andrea és Generál Péter szárnyai alatt olyan időkben indult el a coaching építkezésünk, amikor nemhogy nem termett még coach minden második bokorban, hanem a fogalom is ismeretlenül csengett hazánkban. A GROW tanácsadási üzletága velem együtt fejlődött, a klasszikus szervezetfejlesztői gyökereket megőrizve. Itt is kialakult egy sajátos szakmai megközelítés, egy „grows íz”, amelyben dr. Eszes Lászlónak vannak elévülhetetlen érdemei. Most pedig Lénárt Viktor jövőbe látását, a korszellemet és a technológiai fejlődést követve olyan megoldáson dolgozunk, amely támogatja, megnöveli a fejlesztések beépülését, és segíthet szélesebb körben elterjeszteni a nálunk 25 év alatt öszszegyűlt tudást, mindezt egy nagyon ügyfélre szabható és megoldásorientált módon.

Személyes oldalról az, hogy ma is itt vagyok, egyrészt ennek a folyamatos fejlődésnek köszönhető, másrészt annak az értékrendnek, amely viszont stabil és őrizni szeretnénk.

Nem mondom, hogy egy létszámában és árbevételében töretlenül növekvő cég nem ütközik bele az értékek megőrzése és a hatékony működés mentén dilemmákba, de nem is lehetnénk hiteles vezetők enélkül. Én on-site tanácsadási projektekben kerültem anno legközelebb az ügyféloldali működéshez, ezenfelül a GROW-ban szerzett vezetői tapasztalatom sokat hozzáad a szakmai munkában való hitelességemhez.

GROW: Bea, több mint 10 éve csatlakoztál a GROW-hoz. Emlékszel még, anno mi tette számodra vonzóvá a céget, és mi az, amitől egy évtizede tekinted „második otthonodnak”?

Máté Beáta: Valamikor a 2000-es évek elején Hollandiában egy coach barátom megkérdezte, milyennek képzelem el a számomra ideális munkahelyet. Akkor megjelentek előttem képek, hangulatok, amiket utána egy időre elfelejtettem, nem volt akkor jelentősége a beszélgetésnek. Amikor a GROW irodájába beléptem, hirtelen beugrott az élmény. A színek, az emberek, a beszélgetések, a kötetlenség és a szakmai elkötelezettség olyan leírhatatlan egyvelege, amiről évekkel korábban fantáziáltam. Azonnal megérkezéshangulatom lett, és tudtam, hogy itt szeretnék dolgozni. Van egy hőstörténetem is arról, hogyan kerültem a csapatba. Mivel éppen akkor semmi szükség nem volt trénerre, olyan megállapodást kötöttem, hogy a tanulásért cserébe dolgozom 3 hónapot. Bár a barátaim akkor nevettek rajtam, de én életem legjobb üzletét kötöttem. Azóta is tanulok és tanítok mindennap.

Élvezem, hogy úgy élünk és dolgozunk itt, ahogyan arról a fejlesztő programjainkon beszélünk. Értékeink mentén, kiaknázva az erősségeinket, vállalva a sérülékenységünket és építve a szinergiáinkra.

GROW: Szerintetek mi a „titka”, hogy a GROW mindig ügyesen tudott alkalmazkodni az üzleti, gazdasági változásokhoz, azzal együtt, hogy folyamatosan növekszik és hosszú távú partneri kapcsolatokkal büszkélkedhet?

ÜGYFELEINK ÁLTAL VÁLUNK TÖBBÉ 2LO: A titok szerintem több tényezőben rejlik. Egyrészt szerintem nagyon jó tanácsadóink, trénereink és coachaink vannak, akiket az ügyfelek az együttműködés során megkedvelnek emberileg, és elismerik a hozzáadott értéküket szakmailag. Az üzleti és emberi szempontok egyfajta jó kombinációját képviseljük. Másrészt a nemrég lezajlott rebranding folyamatunkban is azt fogalmaztuk meg, hogy figyelünk, kapcsolódunk, ráhangolódunk az ügyfelünkre, fontossá válik számunkra az ő ügye, így nem eladni akarunk egy folyamatot vagy kipipálni egy feladatot, amire megbízást kaptunk, hanem tényleg segíteni, támogatni ügyfelünket a probléma megoldásában, a cél elérésében. És ez sokszor megadja nekünk a fejlődés irányát is: mi az az új kérdés, kihívás, amire egy vagy több ügyfelünk megoldást vár. Ezeket a belső szakmázásokat, szolgáltatásfejlesztéseket nagyon élvezzük, szóval elmondhatjuk, hogy az ügyfeleink által válunk többé.

GROW: Milyen állandó és új piaci fejlesztési igényeket, trendeket figyeltek meg saját üzletágatok szempontjából manapság?

LO: Mi most a tanácsadásban azt tapasztaljuk, hogy meglehetősen iparágfüggő, hogy hol, milyen témán és módszerekkel dolgozunk együtt partnereinkkel. Azt látjuk, hogy vannak ügyfeleink, akiknek az élete már teljesen VUCA módra zajlik, vannak, akik még bizonyos piaci és iparági körülmények folytán egy kiszámíthatóbb működést tudnak megvalósítani. Utóbbiban működnek a klasszikus szervezetfejlesztői módszerek, lehet hosszabb távon tudatosan építkezni. Előbbihez még mi is keressük a Szent Grált. Itt már az is kihívás, hogy valamelyest tudatosabb változásmenedzsmentet vigyünk végig, annyira gyors ütemben történnek az adott esetben meglepő változások.

Tanácsadóként ott vagyunk, figyelünk, érzékelünk, reagálunk, és a következő lépést tervezzük csak meg. A képessé tevés oldaláról pedig az agilitás, rugalmasság, reziliencia építése a ma mindenhonnan felcsengő kulcsszavak.

MB: A fejlesztési programokon a piac kívánja az újdonságot, miközben olyan jó volna, ha az akár fél évszázados vezetés- és kommunikációelméleti modelleket már élni tudnánk a mindennapi munkakörnyezetben. Az önismereti alapú tréningek számomra örökzöldek, bármilyen készségfejlesztés alapjának is tekinthetjük őket. Az ember nem tud változni anélkül, hogy nincs tisztában jelen helyzetével. Ha tisztán rálát a mostban önmagára, akkor kinyílik a lehetősége új viselkedések kialakítására. Az erőszakmentes kommunikációnál pedig nincs hatékonyabb módszertan a XXI. században. Hívhatjuk együttműködő, problémamegoldó, asszertív vagy hatékony kommunikációnak a kor szelleme szerint, akkor is ugyanarról beszélünk.

GROW: Mi most a legnagyobb nehézség, amivel meg kell küzdenie a vállalatoknak, vezetőknek?

MB: Az üzleti kérdések mellett a munkaerő-megtartás a legnagyobb kihívás a legtöbb vezető számára. Nagyon nehéz az intenzív, teljesítményfókuszú kultúrákban az emberekre időt szánni, és a fontosságukat, hozzáadott értéküket éreztetni. Mégis ez a kulcsa a hosszú távú, sikeresen együttműködő csapatok folyamatos teljesítményének. Ha tudom, hogy fontos vagyok a környezetemnek, értéket teremtek, támogatnak és megbecsülnek, akkor egyensúlyban vagyok bármely kapcsolatomban. Ezt a munkahelyi környezetben megteremteni komoly kihívás a leterhelt, feladatfókuszú vezetőknek.

ÜGYFELEINK ÁLTAL VÁLUNK TÖBBÉ 3

GROW: A GROW a trendek követése mellett a belső fejlesztésekre is nagy hangsúlyt fektet. Milyen, a partnerek számára is már elérhető újdonságaitok vannak tanácsadás és learning területen?

LO: Tanácsadásban GROW Expressz címmel épp most indítottunk egy pályázatot, amelynek nyertesével egy pilot projektben végigvisszük az elmúlt időszak munkavállalói élmény témával kapcsolatos fejlesztéseit. Egy rövid felmérést követően beazonosítjuk a munkavállalói életút egy fejlesztendőnek ítélt elemét – például on boarding –, és nemcsak tanácsot adunk, hanem támogatjuk a kidolgozott módosítások implementációját. A példánál maradva, a fejlesztés azon pontokra (touch-points) fókuszál, ahol a munkavállaló találkozik az on boardinggal, és azt célozza meg, hogy ott az elvárásaival egyező vagy azt meghaladó élményben részesülhessen. A másik fejlesztésünk egy vezetői tréning, a magazinban is olvasható VUCA–WAZE koncepció mentén. Arra a helyzetre, ahol a túl sok párhuzamos változás nagyon bizonytalan környezetet eredményez, kidolgoztunk egy vezetői guide-ot (a bizonytalanság csökkentésére). Erre jól kapcsolódik egy másik fejlesztésünk is, amely a nem szoftverfejlesztő csapatok működését teszi agilisabbá, átültethető agilis eszközök bevezetése és alkalmazása révén.

MB: Learning újdonság a haladó integrált vezetőképzésünk, amit az alapozó képzést elvégzettek kérésére hoztunk létre. Így egy hosszabb, komplex folyamatban tanulhatnak együtt különböző iparágak más-más kultúrából érkezett munkatársai.

GROW: Ha már újdonságok… a GROW egy jelentős arculatváltáson megy át idén ősszel. Felmerül a kérdés: a külső változás valamilyen belső változást is takar? Miért döntöttetek a megújulás mellett?

LO: Az arculatváltásunk abból adódik, hogy egy tudatosabb brandstratégia-építésben voltunk, amelyben úgy érezzük, hogy jól összeállt, hogy kik vagyunk, mik az értékeink, mi a szakmai küldetésünk és hogyan dolgozunk.

Így az arculatváltás alatt inkább a belső magunkra találás külső megjelenítéséről beszélhetünk.

Bár szerettük az előző arculatot és dizájnt, úgy érezzük, hogy van olyan kulcsüzenetünk, amelyet nem közvetít elég jól: a kapcsolódás, az ügyfeleinkre rezonálás, az összhang megteremtése. Tevékenységünk során a hangolódás révén egyensúlyt teremtünk a múlt – jelen – jövő között, a rész és egész viszonyában, az elfogadásban és megkérdőjelezésben, a kísérésben vs. vezetésben, illetve a ROI és az önismeretfókusz között. A frissesség igénye, a trendek követése a dizájnban szintén az arculat megújítása felé vitt minket. Bízunk benne, hogy ügyeleink is ránk ismernek majd az új arculatban.

 

(Eredetileg megjelent: GROWING 2019. december)

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E-000773/2014 | B/2020/000102