Stress Down Friday 12: Ne tetézd mások stresszét!

Jó gyakorlatok nem csak vezetőknek!

Saját bőrünkön érezzük, ügyfeleinktől halljuk, és kutatási adatok támasztják alá, hogy 2022 legnagyobb kihívása a kiégés elkerülése lesz. Stress-down Friday sorozatunk olyan, akár általunk is alkalmazott jó gyakorlatokat osztunk meg, melyek segíthetnek csökkenteni a kiégés kockázatát és kialakítani a fenntartható működés kultúráját a munkahelyeken. A kiégés nem “gyógyítható” egy-egy új szokással, vagy egy kis pihenéssel. Alapvető, meghatározó változásokra lehet szükség. Bátorítunk mindenkit, hogy próbálja ki az ötletekből azt, ami tetszik neki!


A #stressdownfriday eddigi részei mindegyikében magadra fókuszálhattál. Ahhoz adtak tippeket és ötleteket, hogy a saját, benned végbemenő stresszt hogyan tudod csökkenteni, milyen technikákat vethetsz be, hogy a lelkiállapotodat egyensúlyba hozd.

Most nézzünk egy kicsit körül! A mizantrópok kivételével talán mindenki számára egyértelmű, hogy egy vidám, könnyed, stresszmentes környezetben, kiegyensúlyozott emberek között jobban érezzük magunkat. Ha pedig mások idegeskednek, szoronganak körülöttünk, akkor az ránk is átragad. Ki jobban, ki kevésbé, de valamennyire mindannyian átvesszük mások hangulatát ezért saját érdekünk is, hogy a körülöttünk dolgozók jól, feszültségmentesen érezzék magukat. Sok lehetőségünk van tenni ezért!

Természetesen nem arról lesz itt szó, hogy stresszcsökkentő szeánszokat tarts a munkatársaidnak, bár ha valakiben van ez iránt vonzódás, akkor érdemes lehet megpróbálni! Sokkal inkább arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy néha nem is vagyunk tudatában, hogy saját viselkedésünk mennyi aggodalmat, szorongást vált ki másokban.

Egy példa: Teszem azt vezetőként este hatkor írsz egy e-mail fiatal beosztottadnak, hogy “holnap reggel beszélni szeretnék veled!”  Tudod, hogy ő emiatt lehet, hogy fél éjszaka álmatlanul fog forgolódni? “Vajon mit akarhat a főnök? Hibáztam, elszúrtam valamit, kirúg?” – kergetik egymást az irracionális, de félelmetes gondolatok a jó teljesítményre vágyó (és azt is nyújtó) beosztottban. Pedig lehet, hogy te csak arra gondolsz, hogy támadt egy ötleted, ami segíteni fog neki a feladat elvégzésében, vagy hogy adnál neki valami új megbízást. Mondhatjuk, hogy ő a túlérzékeny, de az a helyzet, hogy egy bizonyos igényszint felett érzékenyek vagyunk a teljesítményünk megítélésére.

Vezetőként, munkatársként ezen több lehetőségünk is van könnyíteni. Hiszen miért terheljük feleslegesen a kollégánk lelkét?

1.Ha leírunk valamit,

  • olvassuk el küldés előtt, és próbáljunk elvonatkoztatni saját háttértudásunktól és szándékainktól, és lássuk meg azt, hogy ő hogyan értheti a mondatainkat. Ha van olyan olvasat, amiben számonkérőnek vagy bántónak hangzik (pedig ez nem célunk), akkor azt úgy is fogják érteni. Tehát:
  • pontosítsunk. Írjuk le konkrétan, hogy miről van szó.
  • Ha van valami megerősítő, elismerő üzenetünk, azt írjuk le, ne várjunk vele a személyes találkozásig.

2. Az e-mailekkel lehet egy másik erős stresszforrás is, az előzőnek valamennyire az ellenkezője: ha nem válaszolunk.

Minél fontosabb a másiknak a válaszunk, mert sok múlik számára rajta, vagy mert bizonytalanságban van, akkor minden a levél elküldésétől számított perc emeli valamelyest a stressz-szintjét.

Jó ha van valamilyen elfogadott szabály arra, hogy mennyi időn belül “kell” válaszolni az e-mailekre (pl. egy nap), mert ez segít neki is, hogy ne izguljon addig. De ha ez letelik, akkor már biztos nő a feszültség a választ váróban. Érdemes legalább annyit jelezni, hogy megkaptuk, reagálunk hamarosan.

3. És aztán itt vannak a szavaink is. Egy-egy odavetett megjegyzés, nem megmagyarázott feladatleosztás, kifejtetlen visszajelzés, nem beszélve a beszólásokról és gúnyos megjegyzésekről – hatalmas kárt okozhatnak a másikban, a kapcsolatunkban és az egész munkahely légkörében. Tegyétek meg magatoknak most azt a szívességet, hogy elkezdtek erre figyelni. Tudatosan átgondoljátok, hogy a pillanat hevében mit mondtatok a munkatársaitoknak, és ha nem helyénvaló volt, ami véletlenül kijött a szátokon, akkor kérjetek érte elnézést. Ez a figyelem az egész csoportra kiterjedhet, és egy tőről, belőletek indulva alakíthatja a csapatotok kommunikációs stílusát.

© 2018 copyright GROW Group | A Grow Education Kft. engedélyezett felnőttképzési intézmény, nyilvántartásba vételi száma: E-000773/2014 | B/2020/000102