English  

Integratív Team- és csoportos coach képzés

A team coaching, a csoport dinamikáját, erejét, tudását, tapasztalatát hasznosítva az egyik leghatékonyabb változáskezelési, és fejlesztési eszköz a csoportos munkavégzés során. Ez a meglehetősen összetett, sokoldalú, és számtalan módon használható módszer, épp úgy alkalmas magánéleti témák feldolgozására, mint a legkomplexebb szakmai projektek megoldására/támogatására.

Integratív Team- és csoportos coach képzés – 2017. májustól

A folyamatok  maximális hatékonyságát az adja, hogy miután az egyén, vagy csapat, aktuális élethelyzetéből, munkakörnyezetéből hozott “élő” témákon, aktuális, futó projekteken dolgozunk, ezért a jelenlét, a figyelem és az elköteleződés mellett szinte észrevétlenül fejlődnek az egyéni és kollektív képességek, épül a közösségi bizalom, fokozódik az együttműködési hajlandóság, a  csapatösszhang. Az elfogadás, empátia, megértés talaján, egymás képességét, erejét, motivációját felhasználva,  cserélődik és mélyül a tudás egyéni, csoport és szervezeti szinten egyaránt, miközben újszerű kreatív szakmai irányvonalak, lehetőségek, avagy megoldások születnek.

team-coachingMi  a különbség a teamcoaching  és csoportos coaching között ?
A teamcoaching fókuszában, egy homogén csapat – egy szervezeti egység vezetői, vagy egy projekten vagy divízióban együttesen dolgozó munkatársak – által kitűzött közös projekt, cél, téma feldolgozása, megoldása áll, míg
a csoport coaching fókuszában, egy heterogén csoport– különböző üzleti területek képviselői/vezetői – által hozott egyéni, személyes/szakmai cél, téma, elakadás vár megoldásra, a csoport aktív közremüködése és a Coach facilitálása segítségével.

Integratív Team- és csoportos coach képzésünk célja:

team_coach_kepzesA csoportos téma/probléma feldolgozási, megoldási folyamatok, coaching szemlélettel történő levezetésének elsajátítása. A csoport és a folyamat biztonságának megteremtésében, a struktúra és a célok kialakításában és tartásában való jártasság megszerzése, valamint a folyamatosan változó csoportdinamikai helyzetek rugalmas, magabiztos kezelésének gyakorlása. A képzés integratív tehát többféle módszertant sajátítanak el a résztvevők, így adott helyzethez igazítva tudják kiválasztani a megfelelő beavatkozási formát.  A képzés 70%-ban gyakorlatorientált.

 

Kiknek ajánljuk team-és csoportos coach képzésünket?

 • Akik elvégeztek már egy coach képzést és/vagy gyakorló coachok, ugyanakkor a team coachingban még nincs jártasságuk és team coaching folyamat vezetésével szeretnék gazdagítani „coach palettájukat”
 • A GROW Integratív Coach képzésének alapozó vagy haladó szintjén végzett hallgatók
 • Csoportokkal foglalkozó szakemberek (vezető, coach, tréner, facilitátor, stb)

A képzés felépítése

1. modul: Csoportos coaching Action Learning módszertannal
(3 nap- 2017. május 11-12-13.)

Csoportos coaching az Action Learning módszertanával, mely folyamat fókuszában az “egyén személyes elakadása, problémája, témája” áll. A csoport tagjai dolgozhatnak ugyanannak a szervezeti projektnek a különböző szeletein vagy egyénileg, teljesen különböző projekteken. Az egyes találkozók során a csapattagok felváltva kerülnek a témagazda vagy problémagazda szerepbe, miközben a többi csapattag mindent megtesz annak érdekében, hogy a témagazda megoldást találjon saját helyzetére és akciótervezéssel hagyja el a folyamatot. Az Action Learning team tagjai együtt és egymástól tanulnak azáltal, hogy valódi problémákon dolgoznak, és a saját tapasztalataikra reflektálnak. Az Action Learning nem más, mint cselekvésen keresztüli tanulás kontrollált környezetben

A modul témái:

 • Csoportdinamikai alapok
 • Csoportos coaching folyamat szervezése, keretezése
 • “Action learning” módszertan áttekintése, folyamat, eszköztár, alkalmazási területei
 • Egyéni témák csoportos feldolgozása – gyakorlókörök

2. modul: Team coaching “témafókuszú” módszertanokkal
(2 nap – 2017. jún. 7-8.)

Team coaching, “témafókuszú” módszertanokkal, mely folyamat fókuszában a csapat életében jelentkező „közös” téma feldolgozása áll.
Felhasznált módszertanaink: megoldásközpontú (solution circle)

A megoldásközpontú megközelítés, egy olyan team coaching módszer, amely a miértek, okok, hibák elemzése helyett a megoldásra, az erőforrásokra fókuszál. A teamekkel való munkában paradigmaváltást kíván: a problémák analizálása, a hiányosságok és elakadások feltérképezése helyett a team sikereire, erősségeire, kompetenciáira  koncentrál és ezáltal jut el a megoldásig. A megoldást tehát a résztvevők a már működő gyakorlatukból rakják össze. A team coaching során a megkívánt jövőből és nem az elakadás teli múltból vagy a jelen nehézségeiből indítjuk a munkát, így gyors és hatékony segítséget tudunk nyújtani.  Ez a szemlélet a csapatok számára pozitív energiákat szabadít fel, ami nagy lendületet ad a változáshoz.

A modul témái:

 • Csapat definíció, fogalmának fejlődése,  csapatmunka jellemzői és előnyei, formái,
 • Csapat célok, feladatok, szerepdiagnózis meghatározásának lépései,
 • Csapat működési rendellenességek feltárása, modell alkalmazásának segítségével, diagnózis készítés,
 • Változásmenedzsment a szervezetekben,
 • Bevezetés a megoldásközpontú team coaching folyamatába,
 • A megoldásközpontú team coaching eszköztára, lépései, forgatókönyve,
 • Esettanulmányok átbeszélése, feldolgozása.

Technikai részletek:

A program betelt, jelenleg várólistára tudunk további jelentkezéseket fogadni!

Ha szeretne jelentkezni a képzésre, és nem a Grow coach képzésein végzett, akkor egy 30 perces személyes interjúra invitáljuk, hogy átbeszéljük coaching tapasztalatát és a képzéssel kapcsolatos motivációit.

A képzés helyszíne:

1037 Budapest, Montevideo u. 3/a., GROW Tréningterem

A tréning időpontja:

1.modul: 2017. május 11-12-13.
2.modul: 2017. jún. 7-8.

A képzés trénerei:

Németh Éva, executive coach, senior tanácsadó

Beke Dorka, coach, szupervízor, családterapeuta

Jelentkezési határidő: 2017. ápr. 21.

Az Integratív Team- és csoportos coach képzés részvételi díja:

A 2 modul együttes megrendelése esetén: 330.000.-Ft+ÁFA/fő

Külön megrendelve az 1. modul (3 nap): 225.000.-Ft+ÁFA/fő

Külön megrendelve a 2. modul (2 nap): 150.000.-Ft+ÁFA/fő

EMCC tagoknak szóló kedvezmény: Mindkét modulra történő jelentkezés esetén a kedvezményes ár: 290.000.-Ft+ÁFA

A képzés kedvezményes részvételi díja korábbi ügyfeleink részére
(a kedvezmény kizárólag a 2 modul együttes megrendelése esetén érvényes):

team_coach_kepzes

 

 

 

 

 

 

 

 

További információ a képzésről:

Sándor Orsolya
Tel.: +36 20 207-0425
e-mail: sandor.orsolya@grow-group.com

GROW_Learning_center_logoSzeretné elsajátítani a coaching szakma alapjait?
2017-ben új csoportok indulnak Integratív Coach Képzésünkből>>