GROW BlogFeliratkozás

Segítünk az útkeresésben

Pintér Zoltán a GROW Trénerképzésről

pinter-zoltan-profilkep

 

Szerző: Pintér Zoltán

GROW Trénerképző vezetője, szenior tréner, coach

 

 

 

A trénerképzés útja 

Kilenc hónapos nyílt trénerképző programunkat 2008-ban indítottuk el. A kezdeti időszakban évente egy csoporttal foglalkoztunk, majd kezdeményezésünk sikerének és jó hírének köszönhetően rohamosan nőtt az érdeklődés, így ma már évente három programot indítunk, amelyekre a kezdés előtt hónapokkal betelik a maximális létszám. Ebben az évben (2018-ban) már a 18. csoport kezdi el a képzést, követve azt a közel kétszáz elődjét, aki nálunk sajátította el a tréneri módszertant. Hiszünk abban, hogy tényleges tanulásnak az tekinthető, ha mindkét fél változik az ismeretátadó és -befogadó folyamatban, így a sok-sok trénerképző programunk során mi is rengeteget formáltunk, alakítottunk a tematikán, módszertanon, törekedve a lehető legteljesebb, leggyakorlatiasabb képzés biztosítására.

 

Grow-specifikus jellemzők 

A Grow trénerképzéseit több olyan tapasztalt szenior tréner vezeti, akik több, mint 15 éve dolgoznak a piacon, és egyben a szakma elismert szereplői. Bár alapértékeinkben megegyezünk, stílusban és személyiségben eléggé különbözünk egymástól, ami sokszínűséget, gazdag tapasztalati hátteret kölcsönöz a programnak. Tartjuk magunkat néhány alapértékhez, például ahhoz, hogy optimális tanulási környezet maximum 12 fős csoport esetén alakítható ki. Bár ez ellentétes rövid távú pénzügyi érdekeinkkel, úgy véljük, a valódi minőség garantálása fontosabb szempont. A trénerség számunkra nemcsak egy üzleti tevékenység, hanem valódi szenvedély, élethivatás is, ami átitatja résztvevőink mentalitását.

 

Képzéseink legnagyobb hozama 

Hiszünk abban, hogy trénerré válni, csoportot vezetni nem lehet gyorstalpalók segítségével. Kilenc hónapos programunk nagyon intenzív folyamat  módszertani és önismereti szempontból is, hiszen trénerként a legfontosabb eszközünk saját személyiségünk. A képzés során nem a megkérdőjelezhetetlen utat mutatjuk meg, hanem segítünk az útkeresésben.

 

Nem húzunk rá mindenkire egy sablont, hanem egyénenként segítünk kialakítani a saját személyiséghez leginkább illő tréneri stílust. Nem egy bizonyos szakterületre alkalmas trénereket képzünk, hanem arra biztosítunk lehetőséget, hogy ki-ki a maga számára legfontosabb terepen váljon profivá.

 

A képzők sikerélménye 

Magam a trénerképzést különleges ajándékként élem meg. Ritkán van lehetősége egy trénernek, hogy kilenc hónapon keresztül támogasson egy-egy csapatot, illetve tagjait egyénenként abban, hogy megtalálják saját útjukat. Nekem már 18. alkalommal nyílik lehetőségem a megszokottól hosszabb, mélyebb, építő jellegű kapcsolat alakítására. Különleges élmény megélni a „fészekből kirepülő” trénerek sikereit, amint azokat a változásokat is fantasztikus látni, amiken a nálunk végzett trénerek keresztül mennek mind munkájukban, mind a magánéletükben. Többen közülük már kollégáink, elismert trénerek a Grow-nál, másokkal pedig szoros baráti vagy szakmai kapcsolatban állunk.

 

 

GROW Trénerképzés 2019. szeptember 25-től

A Trénerképzés hasznos lehet mindazok számára, akik: már trénerként dolgoznak, és szeretnék bővíteni tudásukat; HR területen dolgoznak és szeretnének mélyebben megismerkedni a tréninggel, mint képzési formával; szeretnének valami újba belevágni és a tréneri pályán elindulni.