PCM® alapozó tréning

A PCM® kritikus helyzetekben is praktikus, azonnal alkalmazható iránymutatást nyújt a gördülékeny és hatékony kommunikáció érdekében. A PCM®-ben megtaláltuk azt az eszközt, amely kommunikációs dilemmáinkra egyértelmű és konkrét választ ad.

Miben más a PCM®?

Tanácsadóként már számtalan személyiség-alapú eszközzel dolgozva, azokat megismerve és megtapasztalva azt látjuk, hogy a PCM® írja le a legpontosabban viselkedés mintázatainkat, és konkrét iránymutatással is szolgál, hogyan közelítsük meg partnereinket, miként kezeljük a kapcsolatunkat és mi módon tudnánk a lehető legtöbbet adni egymás személyes fejlődéséhez.

Milyen területeken nyújt támogatást a PCM® módszertana?

Önismeret, hatékony kommunikáció, konfliktuskezelés, értékesítés

  • a megfigyelt viselkedés alapján következtessünk partnereink személyiségére, erősségeire
  • konkrét szavak szintjén meg tudjuk mondani, kihez milyen „kommunikációs kulcs” illik
  • viselkedéses szinten megfogalmazzuk a sikeres kapcsolódáshoz, együttműködéshez szükséges lépéseket, változásokat

Együttműködés, csapatmunka, konfliktuskezelés

  • megértjük az emberi kapcsolatok, a sikeres együttműködés és a konfliktusok dinamikáját

Motiválás, vezetés

  • a személyiség fejlődésének kulcspontjai és a valós szükségletek mentén célirányosan nyújthatunk személyes támogatást
  • megértjük partnereink igényeit, motivációit, személyiségük belső mozgatórugóit

Stressz-kezelés

  • megismerjük az egyes személyiségek bejósolható stressz-viselkedési mintázatait és a hatékony megküzdési stratégiákat

A PCM® már világszerte bizonyított

A NASA vezető pszichológusa, az űrhajósok kiválasztásánál és felkészítésénél kezdte el alkalmazni a PCM® módszertanát. Az eljárás éveken keresztül szerepelt a NASA programjaiban.1996-ban Dr. Taibi Kahler, a PCM® eszközrendszerét alkalmazva az Egyesült Államokbeli Demokrata Párt tanácsadójaként Bill Clinton kampányát támogatta. A kampány sikere egyértelműen bizonyította a PCM® eszköztárának sikeres alkalmazhatóságát. PCM

A PCM® alapvetései

  • A PCM® szerint minden ember személyisége leírható hat alapvető személyiségtípus egyedi kombinációjaként. A kombinációk illusztrálására a modell egy hat szintes ház – „a személyiség építménye” – analógiáját alkalmazza.
  • A „személyiség építményének” szerkezete, valamint aktuális életpozíciónk meghatározza azokat a módozatokat, viselkedésmintázatokat, amelyeken keresztül a világhoz és más emberekhez kapcsolódunk.
  • Személyiségünk szerkezete számos további személyes jellemzőt is meghatároz, például a stresszes helyzetben mutatott viselkedésünket és kedvelt kommunikációs mintázatainkat. A PCM® komplex képet fest az egyénről.