Konfliktuskezelés tréning

Konfliktuskezelés tréningünk, nemzetközi know-how partnerünk, a Wilson Learning fejlesztése. A Wilson Learning egy nemzetközi tréningcég,  1965 óta több mint 50 országban nyújt képzéseket 30 nyelven a világ legnagyobb vállalatai számára. A GROW Csoport, a Wilson Learning közép-kelet-európai képviselőjeként a hazai vállalatok számára is elérhetővé teszi a Wilson Learning világszínvonalú tréning programjait.

wilson_learning_sales_trening_grow

 

 

 

A konfliktuskezelésről általában

A megoldatlan konfliktusok a munkahelyen hatással vannak a szervezeti teljesítményre és gyakran ahhoz vezetnek, hogy emberek otthagyják a szervezetet.  Azok a vezetők vagy munkatársak, akik nem tudják megfelelően kezelni a konfliktusokat, nemcsak a konfliktusok negatív hatását kénytelenek megtapasztalni, hanem nem tudják learatni az építő jellegű konfliktusok által létrehozott pozitív eredményeket.

A Wilson Learning konfliktuskezelő tréningje egy együttműködésen alapuló nyerő-nyerő modellre épül, amelynek elnevezése “A játék megváltoztatása”. A tréning a hatékony konfliktuskezelés nélkülözhetetlen technikáit mutatja be annak érdekében, hogy a konfliktus inkább lehetőséget teremthessen, mint krízist.

A munkahelyi konfliktusok nagyon gyakran a dolgozók különböző viselkedési stílusainak ütközéséből erednek, és a helyzetet még nehezíti, hogy a különböző viselkedési stílussal rendelkező emberek másként reagálnak a konfliktusokra.  Ezeknek a helyzeteknek a megértésében és kezelésében alkalmazható az alábbi “Stílus-mátrix” és a benne jelzett tipikus konfliktushelyzeti reakció:

wilson-learning-matrix-konfliktus

Mind a konfliktusok megelőzésének, mind a kezelésüknek a folyamatát rendkívül hatékonyan segíti ez a modell, mivel megismerése révén a képzésen résztvevők azonosíthatják saját stílusukat, tudatosíthatják a többi stílus jellemzőit és megtanulhatnak közelíteni azokhoz, illetve megtanulhatják előre felmérni, hogy vajon a másik viselkedése mikor és miért vezethet konfliktushoz, mik lesznek a tipikus reakciói.

A képzés témái:
A konfliktuskezelésről általában:

  • A konfliktus kihívásai
  • Konstruktív és nem-produktív konfliktusok
  • A vezető felelőssége
  • A nyerő-nyerő megközelítés
  • A konfliktus feloldása
  • Eszközök a játék megváltoztatására

A vislkedéstípusok (“Social Styles”) ismeretének alkalmazása a konfliktusok kezelésében

  • A négy fő viselkedéstípus
  • A saját típus megismerése és rugalmasság az alkalmazkodásban
  • A “Back-up” reakciók ismerete és előzetes felmérése stressz és konfliktushelyzetben
  • Konfliktus-megelőzési és kezelési technikák a viselkedéstípusok modell alkalmazása során

A képzés időtartama: 1,5 nap

A képzés eredményeképpen
A képzés eredményeképpen a résztvevők olyan tudás, készségek, eszközök és technikák ismeretére tesznek szert, amelyek révén hatékonyabban tudják kezelni az embereket, fel tudják mérni előre a helyzeteket és meg tudják előzni, vagy konstruktívan tudják kezelni a konfliktusokat, ezáltal harmonikusabb együttműködést teremtenek és versenyelőnyt biztosítanak szervezeteik számára.