Két agyféltekés értékesítés tréning

A jobb agyfélteke dönt,

a bal pedig ezután megmagyaráz.”

Tehát jobbra át!

Értékesítési potenciál-méréseink leggyakoribb eredménye, hogy az értékesítők készségeiben még vannak tartalékok. Erre kínál célirányos megoldást a GROW saját Know-how megoldása Két agyféltekés értékesítés címmel.

Mit jelent a két agyféltekés értékesítés? Hogyan használjuk agyunkat?

ketagyfeltekes_ertekesites_trening_grow

Új szelek fújnak a sales fejlesztésben:

Mi hat ránk, amikor igent mondunk?
Például egy jó sztori. Többet ér 10 haszon érvnél is, ugyanis kikapcsolja az ügyfél bal agyféltekéjét.
Ha nem az Ön terméke a legolcsóbb a piacon, és mégis szeretné eladni, akkor érdemes elgondolkodnia velünk.
Robert Cialdini segítségével megmutatjuk, mi kell az ügyfélnek, hogy igent mondjon.

Az Arizona Egyetem pszichológia és marketing professzora 21. századi kutatásainak eredménye több sales best seller könyv és a GROW saját értékesítő-fejlesztő programja:

Ma már nem elég az értékesítési módszerek, lépések ismerete (amit a legtöbb tréningcég tanít).

21. századi döntéspszichológiára építjük értékesítő és sales-vezető fejlesztő projektjeinket. A GROW saját koncepciója tudományos alapokon nyugszik és maximálisan pragmatikus.

Lehet valaki jó értékesítő, ha alkalmazza az értékesítési folyamat lépéseit (kérdezéstechnika, haszonérvelés, zárás stb.)
A jó értékesítőből azonban akkor válhat még jobb (kiváló), ha a fenti lépések mesterfokú alkalmazása mellett saját önismeretére építve képes az ügyfelére érzelmi hatást is gyakorolni. (Hiszen a felmérések szerint a vásárlói döntések (B2C és B2B (!) területen is) 75-80%-ban érzelmi alapon születnek.)

E két hatásgyakorlási terület ideális kombinációját tanítja a GROW a Két agyféltekés értékesítés módszerével. 3 sikeres évet és sok projektet tudhatunk a hátunk mögött. Ezek alapján sokszor voltunk szemtanúi, hogy a kiváló értékesítő nem csak saját és ügyfele üzleti szükségleteit ismeri, hanem az emberi, érzelmi szükségletekre is hatással van, és céljának megfelelően alkalmazza saját érzelmeit és energiáit. (A racionális, üzleti tényezők a bal agyféltekében, az érzelmi tényezők a jobb féltekében „laknak”.)

A két agyféltekés értékesítési tréning célja:

Megtanítjuk az értékesítési folyamat lépéseit, a klasszikus értékesítői magatartást és eszköztárat (bal agyfélteke). Emellett azonban felkészítjük az értékesítőket a gyors és mély érzelmi hatásgyakorlásra (jobb agyfélteke), és az ügyfél érdeklődés felkeltésére, kielégítésére is.

Az értékesítési tréning témái:

  • Ügyfélelemzés, értékesítési folyamat
  • Nem csak jó, hanem kiváló értékesítők tulajdonságai
  • Tárgyalás (Ahol teljesítjük az ügyfél 5 kívánságát)
  • Ügyfélszerzés és hatásgyakorlás technikái

A sales tréning hatására a résztvevők:

  • A legmodernebb értékesítés-fejlesztési és döntéspszichológiai tudást segítünk elsajátítani.
  • Képesek lesznek ahatékonyabb üzenetátadás, nagyobb ügyfélélmény elérésére
  • Képesek lesznek felismerni és hatást gyakorolni a partner üzleti szükségletei mellett az emberi és érzelmi szükségleteire is, amellyel sikeresebbek lesznek az értékesítésben
  • Segítünk az értékesítők készségeiben még rejlő tartalékok kiaknázásában
  • Az általunk hozott tudást minden esetben ötvözzük a már létező és jól működő folyamatokkal és értékesítői gyakorlatokkal.
  • Az átadott elméleti tudást azonnal begyakoroljuk a résztvevőkkel (a gyakorlati fókuszt a kisebb csoport – 4-6 résztvevő/tréning – is biztosítja), az éles helyzetben történő minél hatékonyabb használat érdekében