Hatékony kapcsolatteremtési stílusok és technikák tréning

wilson_learning_sales_trening_grow A hatékony kapcsolatteremtési stílusok és technikák tréning nemzetközi know-how partnerünk, a Wilson Learning fejlesztése.

A Wilson Learning nemzetközi tréningcéget a világ első 20 tréninggel foglalkozó vállalata közt tartják számon, 5 kontinentális központtal és 50 országban saját irodával rendelkezik. A Wilson Learning know-how terjesztéséért 2013 óta a Grow Csoport felel, mint exclusive forgalmazó Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában. Így a több mint 50 év nemzetközi tapasztalatát ötvöző tréningek már Magyarországon is elérhetőek.

A hatékony kapcsolatteremtési stílusok és technikák tréningről:

Minden szervezetben jelen van egy rejtett sokszínűség, a kapcsolatteremtési stílusok sokfélesége.  Az ezen stílusok közötti különbség megfelelő kezelésével hatékonyabb együttműködés, produktívabb kapcsolatok, nagyobb termelékenység és jobb üzleti eredmény érhető el.  A mások munkával kapcsolatos preferenciáinak felismerése és az azokhoz való alkalmazkodás hatékonyabb kommunikációt tesz lehetővé és fokozza a mások meggyőzésének képességét.  A viselkedési stílusok rugalmasságával csökkenthető a kapcsolati feszültség, és ezáltal az emberek hatékonyabban tudnak az elvégzendő munkára összpontosítani.

A Hatékony kapcsolatteremtési stílusok és technikák alkalmazása a Kapcsolatteremtési Stílusok négy elemből álló mátrix modelljére épül.

stilus_matrix2A képzést megelőzően a résztvevőkről egy munkatársi felmérés készül, amelynek alapján a kapcsolatteremtési stílusuk, a rugalmasságuk szintje és a viselkedésük fő jellemzői  meghatározásra kerülnek.   Ezek leírását a tréning során a résztvevők kézhez kapják,  megtanulják, hogy hogyan ismerjék fel mások kapcsolatteremtési stílusát, majd a stílusok megértése alapján megtanulják módosítani a saját stílusukat annak érdekében, hogy könnyebben és hatékonyabban kommunikáljanak másokkal.

A tréning eredményeképpen:kapcsolatepites_trening_gr
A Hatékony kapcsolatteremtési stílusok és technikák alkalmazása olyan eredmény-orientált készségekkel ruházza fel a résztvevőket, amelyek segítik őket a másokkal való együttműködés hatékonyabbá tételében.  A tréning eredményeképpen az emberek produktívabb kapcsolatokat építenek, jobban kezelik a konfliktusokat és nagyobb összhangot tudnak teremteni a csapatmunkában.

A képzés témái:
•         A kommunikáció rugalmasságának jelentősége az üzleti életben
•         Kapcsolatteremtési stílusok
•         A saját stílus azonosítása
•         Várakozások és a másik stílusának felismerése
•         Rugalmasság a viselkedésben
•         Az ellentétes stílusok ütközésének kezelése
•         Hatékony kapcsolatteremtés mesterfokon – kilépés a komfortzónából

Integrált megközelítés
A Wilson Learning hisz abban, hogy a megtanult tudást be kell építeni a mindennapi munka gyakorlatába.  Ennek megfelelően ez a képzés is integrálja a tudást a következőkön keresztül:
•    Résztvevői előkészület: amely felkészíti a résztvevőket és menedzsereiket a tanulási folyamat egészére (a képzés előtti kommunikáció megteremti a kontextust a tanuláshoz).
•    A tanulási folyamat rugalmas kialakítása: amely beágyazza a gyakorlást és az új készségek használatát a folyamat egészébe.  A tanulás folyhat egy kétnapos vagy moduláris formában is, így a tanulás integrálása már a kurzus folyamán elkezdődik.
•    Szervezeti Összehangolás: amely biztosítja az új készségek alkalmazásának szervezeti támogatását tanulás utáni “megerősítő” gyakorlatok által (opcionális).

A teljesítmény-javulás támogatása
A hatékony kapcsolatteremtési stílusok képzéshez kapcsolódóan különböző teljesítmény-javító és támogató eszköz érhető el, pl. alkalmazási gyakorlatok, emlékeztető kártyák, elektronikus megerősítő eszközök, teljesítményt ellenőrző listák, stb., amelyek biztosítják, hogy a résztvevők tökéletesíteni tudják az újonnan megszerzett tudásukat a munkába való visszatérésük után.
A teljesítmény-javulás érdekében végzett tudás-átadásról továbbiakat a Wilson Learning “Learning Transfer Approach” című angol nyelvű oldalán olvashat.

Mérés és értékelés
Sokféle utókövető mérési lehetőség áll rendelkezésre, pl. interjúkhoz kapcsolódó útmutató vezetőknek, viselkedési ellenőrző listák, vagy a Kapcsolatteremtési stílusok kérdőív ismételt kitöltése az esetleges változások felmérésére.
A Wilson Learning a résztvevők szervezetével az igényeiknek megfelelően együttműködve szívesen felméri a képzés eredményeként létrejött viselkedésbeli, illetve az üzleti eredmény terén kimutatható változásokat. Erről többet a “Measurement and Evaluation Services” című angol nyelvű oldalon olvashat.

Kinek szól a tréning?
Vállalati vezetőknek és nem vezető beosztásban dolgozóknak egyaránt

A képzés módszertana:
A program ötvözi az elméleti és a gyakorlati elemeket és igyekszik minden tanulási stílus igényeinek megfelelni, így biztosítva a tanulás hatékonyságát.  Az elmélet mellett minden modul tartalmaz olyan gyakorlatokat, amelyekben a résztvevők megtapasztalják, majd a saját tárgyalási helyzetükre vonatkozóan alkalmazzák a tanultakat, illetve problémamegoldó esettanulmányok és készségfejlesztő szerepjátékok keretében kipróbálják az eszközök használatát.

Technikai részletek:

A képzés helyszíne:
1037 Budapest, Montevideo u. 3./a., GROW Tréningterem

A tréning időpontjai:
2015. október 19-20.

A képzés trénere:
Makkay-Chambers Adrienne, akkreditált Wilson Learning szenior tréner

A képzés részvételi díja:
145.000.-Ft +ÁFA/fő, ami tartalmazza a képzést, az oktatási anyagokat, a helyszín és a kávészünetek költségét. A díj nem tartalmazza a résztvevők ebéd költségét.

Kedvezmény:
Ha egy cégtől legalább 2 résztvevő regisztrál a tréningre, 10% kedvezményt adunk a díjból.