Hatásgyakorlás tréning

A Hatásgyakorlás világába hívjuk azokat, akik szakmai vagy magánéleti hatásukat szeretnék erősíteni, fejleszteni. Mások meggyőzése és megnyerése lelkes együttműködésre kulcsfontosságú képesség - legyünk akár vállalati vezetők, értékesítők, projektvezetők vagy egyszerűen csak nyaralást szervező házasemberek, akiknek fontos, hogy a kérésükre partnereik IGENT mondjanak.

Hogyan lelkesítünk másokat ötlettel, feladattal, portékával? Hogyan győzünk meg jó célok érdekében, hogyan inspirálunk, hogyan bírunk együttműködésre másokat? Miért van az, hogy két azonos tartalmú, de kissé másként előadott kérés közül az egyiket elutasítják, míg a másik meghallgatásra talál?

hatasgyakorlas-trening-cialdini

Apró trükkök – Nagy változások
A GROW nemzetközi know-how partnere, az Influence at Work és Robert B. Cialdini, az Arizona Egyetem pszichológia és marketing professzora világszerte egyedülálló módszertant dolgozott ki az eredményes hatásgyakorlásra. A módszer 6 +1 pszichológiai hatáselvre épül, melyeket napi kapcsolatainkban mindannyian ösztönösen is alkalmazunk, avagy válunk óvatlan áldozataivá. A profik azonban nem csupán homályosan sejtik, hanem pontosan tudják, mivel és hogyan lehet hatni a legeredményesebben ismerősre, barátra, ügyfélre, beszállítóra, beosztottra, vezetőre. A hatásgyakorlás pszichológiai elemei tetten érhetők, etikus használatuk tudatosan beépíthetőek eszköztárunkba. Ezt gyakoroljuk a tréningen.

Érdemes eljönnie a hatásgyakorlás tréningre, ha:
•    vezetőként szeretné hatékonyabban együttműködésre bírni és inspirálni kollégáit
•    projektvezetőként hatalmi eszközök nélkül kell elvégeztetnie a projektfeladatokat például egy mátrix szervezetben
•    marketingesként 21. századi mechanizmusokat szeretne tanulni, melyek a BTL és az online világban is működnek
•    kéréseit vagy döntéseit nehezen tudja elfogadtatni másokkal és ezek hátráltatják Önt céljai elérésében

A befolyásolás hatófegyverei
A tréning során a résztvevők elsajátíthatják és saját eseteiken gyakorolhatják be a befolyásolás hatófegyvereit.

cialdini-hat-hatas

A hatásgyakorlás tréning témái

 • Hogyan hatunk? Tudatos és tudattalan hatásmechanizmusok
 • Mennyire vagy karizmatikus kommunikátor? (TESZT+ kiértékelés)
 • Az etikus hatásgyakorlás kritériumai
 • Cialdini: a hatásgyakorlás 6+1 tanulható pszichológiai hatóeleme
 • Spontaneitás a megszólalásban
 • A metafórák szerepe
 • Ráhangolódás a kommunikációs partnerre/közönségre – a figyelés művészete
 • A hatásos megszólalás nyelvi és pszichés feltételei
 • Egyéni akcióterv – HATÁS elvek alkalmazása a gyakorlatban
 • Kis lépések Nagy hatások – hétköznapi trükkök

Miben támogatja Önt a Hatásgyakorlás tréning?

 • Olyan eszközöket, kommunikációs technikákat sajátíthat el, aminek használatával valóban másként fognak reagálni az emberek kéréseire, ajánlataira.
 • 6 alapelv használatával átalakíthatja ajánlatait, kommunikációs szokásait, és így könnyebben tud együttműködésre bírni másokat
 • A módszertan elsajátításával nemcsak megismeri a hatásgyakorlás legfőbb eszközeit, de azok etikus és társadalmilag elfogadott módon történő gyakorlását is megtanulja.
 • Elsajátíthatja azt a gondolkodásmódot, amivel befolyásolni tudunk másokat, anélkül, hogy kényszert vagy hatalmi nyomást gyakorolna felettük

Néhány korábbi tréningrésztvevőnk véleménye a Hatásgyakorlás tréningről:

Mit adott Önnek a GROW Hatásgyakorlás tréningje?

“Praktikus, érthető és használható tudást. Inspirációt arra, hogy még jobban figyeljetek másokra.” – Dr. Révész Margit, Colas

“Új gondolatokat, struktúrát, érzést és összefüggéseket” – Újhelyiné Csobánki Zsuzsa, HB Reavis Construction

“2 évet 2 napban” – Gavaldik Gábor, Infinieon

“Felnyitott szemeket és eszközöket” – Tóth Tamás, Infinenon

” Összegezte, rendszerezte azt amit tudtam és nagyon jó technikákat mutatott arra, hogy hogyan használjam ezeket az életben” – Horváth Katalin – CBRE

Rádió interjú a képzés trénerével, Pataki Katalinnal a mindennapi hatásgyakorlásról:

http://www.klubradio.hu/data/files/kis%20lepes%20nagy%20hatas.mp3

Pataki Katalin, hatásgyakorlási szakértőnk nyilatkozik a HVG egyik legújabb könyve, a Kis Lépés Nagy Hatás könyv kapcsán. A könyv magyar nyelvű kiadásának Lénárt Viktor és Pataki Katalin voltak a szakmai lektorai. Hogyan tudunk meggyőzni másokat a mindennapi kommunikációs helyzeteinkben? Mit jelent kölcsönösség elve, a társadalmi bizonyosság, vagy hogyan tudjuk fenntartani munkatársaink magas teljesítményét? Hallgassa meg az interjút és 10 perc múlva gazdagabb lesz néhány nagy hatású apró trükkel! Ha pedig bővebben is érdekli a téma és szeretné saját életében és munkahelyi helyzeteiben is professzionálisabban használni a hatásgyakorlási eszközöket, jöjjön el tréningünkre!

Mentés