English  

Hatalmi játszmák a szervezetben – május

Hogyan kell a politikával foglalkoznunk? Tégy vele úgy, mint a tűzzel: ne menj hozzá nagyon közel, mert megégsz, nagyon messze se, mert megfázol.

Antiszthenész

GROW szakma-politika

Szervezeti hatalom, szervezeti politika, belső érdekérvényesítés sokak szemében a szervezetek működtetésének sötét oldalát jelentik, elvtelen alkukat, egymás kijátszását, taktikázás, könyörtelen önérdek-érvényesítést. Pedig stratégiaalkotás, szervezeti átalakítás, folyamat újratervezés, működési modellváltás, belső erőforrás- elosztás (stb.) nehezen képzelhető el eltérő koncepciók, szempontok, érdekek ütköztetése nélkül. Választás pedig tisztán szakmai szempontok alapján szinte lehetetlen, itt nincs egyértelműen jó és rossz megoldás, egy igaz út, biztos nyerő recept.

Így az, aki alakítani, formálni szeretné szervezetét, annak bizony a politika húrjain is tudnia kell játszani, véleményét, elképzeléseit politikai eszközökkel is támogatnia kell. Ebből a felismerésből kiindulva állítottuk össze képzésünket, az egy nap alatt arra keressük a választ, hogy:

Politikai eszköztár segítségével hogyan gyakorolhatok valódi hatást a szervezetem működésére? Hogyan segíthetem elképzeléseim megvalósulását?

GROW sakk 2

A nap során mind a szervezet politikai működés három legfontosabb aspektusát érintjük:

  • Attitűd és szemléletmód

Hogyan látszik egy szervezet a politika szemüvegén keresztül? Milyen helyzeteket érdemes politikai nézőpontból (is) vizsgálni? Mi az én személyes viszonyom a szervezeti politikához?

  • Tudás és elmélet

Honnan ered a szervezeti hatalom? Milyen eszközökkel tudom feltárni és megérteni a szervezet politikai működést? Milyen (félig) rejtett politikai törvényszerűségek érvényesülnek a mindennapok során?

  • Gyakorlati tippek, trükkök és ötletek

Nekem milyen politikai eszközeim vannak? Mit, mikor érdemes használnom? – Saját esetek és esettanulmány

Kiknek ajánljuk a tréninget?

  • Közép és felsővezetőknek – akik szeretnének otthonosan mozogni a szervezet politikai oldalán is
  • Belső szakértőknek – akik szervezeti változásokat generálnak és vezetnek le, formális politikai hatalom nélkül

Technikai részletek:

A képzés trénere:
Ördög László

A képzés Időpontja:

2018. május 11.

A képzés részvételi díja:

65 000 ft + Áfa / fő, ami tartalmazza a képzést, az oktatási anyagokat, a helyszín és a kávészünetek költségét. A résztvevő ebédköltségét a díj nem tartalmazza.

További információt az alábbi elérhetőségeken kaphat:
Vrabecz József
Tel.: +36 70 945 4471
e-mail: vrabecz.jozsef@grow-group.com