Belső trénerképzés

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.” (George Eliot)

Trénerképzési hitvallásunk

trenerkepzo_growMiben hiszünk mi a GROW Csoportnál? Talán meglepő lesz a válasz: mindenki egy kicsit másban. Hiszen a tanításban nincsenek biztos utak, kész válaszok, csak útkeresések. Ami közös bennünk, az a fejlődésbe és tanulásba vetett töretlen hit. Az irány egy, megközelítésünk viszont sokszínű. Ezt az alapelvet követjük a trénerképző programunk során is. Nem a megkérdőjelezhetetlen utat mutatjuk meg, hanem segítünk az útkeresésben. Nem húzunk rá mindenkire egy sablont, hanem segítünk, hogy mindenki kialakítsa a saját személyiségéhez leginkább illő tréneri stílust. Nem egy területre alkalmas trénereket képzünk, hanem lehetőséget biztosítunk, hogy mindenki a maga számára legfontosabb területen váljon profivá. Hisszük, hogy ez biztosítja a legjobb fejlődési lehetőséget résztvevőink számára. Célunk, hogy olyan trénerek kerüljenek ki tőlünk a folyamat végén, akik könnyedén, örömmel és nagy sikerrel állják meg helyüket tréneri szerepben.

Belső trénerek képzése

Sok nagyvállalat igyekszik megoldani belső képzéseit saját erőforrásból, így belső tréneri csapat segítségével képzi a munkatársakat, akár szakmai, akár különböző készségfejlesztési témákban.
A belső tréneri csapatok professzionális működtetése speciális kihívások elé állíthatja képzés-fejlesztés területén dolgozó munkatársakat. A trénerek gyakran szakmai területről kerülnek tréneri pozícióba, változó humánfejlesztési és oktatói gyakorlattal rendelkeznek, ezeket gyakran önfejlesztő módon és a tréningek során szerzik meg. Ha egy vállalatnál több belső tréner van, gyakran különböző tudásszinten vannak, különböző gyakorlati vagy elméleti háttérrel rendelkeznek, hangsúlyt kap az egymás közötti tudásmegosztás valamint szakmai ismereteik, alkalmazott tréninganyagaik fejlesztése, egy szintre hozása.
A belső tréneri csapatok működésében az egyik legnagyobb kihívás, hogy hogyan tudnak külső szemmel nézni a folyamatokra, a munkatársak működésére, hiszen a trénerek maguk is szerves részei a vállalati kultúrának. A belső trénerek képzésének kiemelten fontos, hogy legalább a trénerek képzésénél ez a „külső szemmel” való fejlesztés jelen legyen, amit ezután tudatosan tudnak bevinni belső képzéseik kialakításánál, vezetésénél.
A GROW vállalatra szabott belső trénerképzési programjai segítenek a nem tréneri háttérrel rendelkező újonnan kinevezett belső trénerek tréneri szakmai készségeik megalapozásában, magabiztosságuk és csoportkezelésük fejlesztésében, valamint a már belső trénerként dolgozó, tapasztaltabb kollégák továbbfejlődésében, tréneri eszköztáruk vagy egy-egy speciális fejlesztési igényük megoldásában.

A trénerképzéseink módszertana:

  • Az ügyfél igényeire, a résztvevők tapasztalataira építve változatos módszertanok alkalmazásával fejlesztjük trénerképzéseink résztvevőit.
  • Van lehetőség arra, hogy ügyfeleinket már a trénerképzésben résztvevők körének kiválasztásában is támogassuk, hogy a feladatra leginkább alkalmas munkatársakkal induljunk el a programban.
  • A képzések során a résztvevők számos saját élményű tréninggyakorlatban próbálhatják ki magukat, amiket visszajelzésekkel, vagy skill coachinggal támogatunk. Sok esetben elkísérjük a trénerképzésben résztvevőket önálló tréningjeikre is, amik végén megosztjuk velük visszajelzéseinket, és fejlesztési javaslatainkat.
  • Belső trénerképzési programoknál van lehetőség a belső képzési anyagok Grow-val közös átdolgozására, finomítására is
  • Trénerképzési programjaink hossza is igényre szabható a résztvevők tapasztalataitól és megbízó elvárásaitól függően.

Grow trénerképzési tapasztalatok:

Grow Csoport olyan széleskörű trénerképzési tapasztalattal rendelkezik, amely egyedülálló a piacon.

  • A Grow nyílt trénerképzője az egyik legsikeresebb és legmagasabb presztízsű a magyar piacon. 8 éve minden évben elindítjuk, melynek során több, mint 80 résztvevőt képeztünk trénerré.
  • Több multinacionális vállalatnál végeztünk hazai és nemzetközi szinten is belső trénerképzéseket, ahol még nem trénerként dolgozó munkatársak képzése, vagy a belső tréneri csapat fejlesztése volt a cél

Kiknek ajánljuk belső trénerképzéseinket?

  • jelenleg nem tréneri területen dolgozóknak, akiknek munkájuk mellett vagy új munkakörként képzéseket, oktatásokat, tréningeket kell tartaniuk
  • jelenleg trénerként dolgozóknak, akik szeretnék bővíteni tudásukat, új módszereket, eszközöket kapni a képzések lebonyolításához

A trénerképzés eredményeként:

A trénerképzésben résztvevők megismerik a tréneri működés, a tréninganyag-kidolgozás, a csoportdinamika, a tréneri eszköztár alapjait és megszerzik mindazon készségeket, hogy a trénerképzés fókuszában lévő tréningeket önállóan meg tudják tartani.