English  

Önazonos vezetés Enneagram alapon-szept

Az Enneagram tréning célja, hogy a résztvevők megismerjék az Enneagram rendszerét, saját karakterüket (vagy felfrissítsék ezen tudásukat), betekintést kapjanak az Enneagram vezetői alkalmazási lehetőségeibe. Segítséget kapnak erősségeik tudatosításához, saját önazonos vezetői működésük, környezetükkel, csapatukkal való kapcsolatuk tudatos alakításához.

CEEI_logoA GROW Csoport és stratégiai partnere, a Central European Enneagram Institue (CEEI) közös Enneagram tréninget szervez vállalati felsővezetőknek.

Már a negyedik csoportot indítjuk szeptemberben!

Az eddigi kurzusainkon olyan vállalatok vezetői vettek részt, mint a

Magyar Telekom, Nestle, Bridgestone, Suzuki, Uniqa, Konica-Minolta, Vienna Life, Union, MVM NET, GROW, ODBE, Monicomp és Jet-Sol.

Mi is az Enneagram?
Az Enneagram az emberiség ősi (többezer éves) tudása arról, hogy mindannyian kilenc karaktertípus egyikeként születünk a világra és éljük le életünket. A kilenc karakter kilenc különböző belső (sokszor tudat alatt működő) mechanizmust jelent, ami meghatározza érzelmi reakcióinkat, belső megküzdési módunkat és viszonyulásunkat a környezetünkhöz. Az Enneagram tudását egyre több területen alkalmazzák, az önismerettől a filmforgatókönyvek írásán át az üzleti életig.

Enneagram és vezetés
Bár a kilenc karakterből vannak olyanok, amelyek gyakrabban fordulnak elő vezetők között, alapvetően bármelyik karakterből lehet nagyon sikeres vezető. Azonban a különböző Enneagram karakterű vezetők más módon, más erősségek alapján működnek. Ha megnézzük azt, hogy hogyan vezetett Steve Jobs, hogyan vezet Bill Gates, Jack Welch vagy Amencio Ortega, azt látjuk, hogy mindannyian nagyon sikeresen és eredményesen, ugyanakkor nagyon különbözően is. Ugyanis különböző a karakterük, van köztük Enneagram 6-os, 5-ös, 9-es és 8-as. Megvizsgálva a világ meghatározó személyeit – legyenek azok üzleti vezetők, politikusok, művészek – egy nagyon egzakt közös elem található bennük: “karakter-azonosan” működnek, azaz karakterüknek megfelelő eszközrendszert használnak. Ez azonban nem szerencse kérdése.
Tapasztalatunk szerint nagyon sokat segít egy vezetőnek, ha ismeri saját Enneagram karakterét, és ezáltal vezetői eszköztárát karakter-jellemzőinek megfelelően tudja kialakítani.

Az Enneagram vs. más személyiségleírások, tipológiák – a Hogyan? mögötti motivációkat is megértjük
Vezetői önismeret szempontjából Enneagram karakterünk ismerete jóval mélyebb „betekintést” ad saját működésünkbe mint a különböző személyiségleírások és tipológiák (mint pl a DISC, MBTI stb).

Személyiségünk életünk során kialakul, formálódik és megfigyelhető viselkedési, gondolkodási mintáink alapján tesztekkel is megállapítható.
Ezzel szemben az Enneagram karakter velünk született, egész életünkben állandó, mély (leginkább tudat alatt működő) érzelmi, motivációs mechanizmusunk, ami hasonlóan ahhoz, hogy lánynak vagy fiúnak születünk, 9 különböző hajtóerő valamelyike.

Nagyon egyszerűen azt mondhatjuk, hogy míg a személyiség azt írja le, hogy HOGYAN viselkedünk, gondolkodunk, addig az Enneagram karakter azt mutatja meg, hogy MIÉRT viselkedünk/gondolkodunk úgy ahogy. Ugyanaz a megfigyelhető viselkedésminta/személyiség-típus (pl. hogy egy vezető gyakran emeli fel a hangját, határozott és kemény a döntési helyzetekben) az különböző belső hajtőerő (Enneagram karakter) alapján is kialakulhat. DISC szerint mindhárman „Pirosak” lesznek, de egészen más belső érzelmi mechanizmus eredményeként lesz „kemény és határozott” egy Enneagram 6-os, 8-as vagy 9-es vezető.

Enneagram karakterünk ismerete tehát mélyebb, eddig tudat alatt működő hajtóerőnket mutatja meg, ha ezt ismerjük, jobban megértjük, hogy MIÉRT viselkedünk, gondolkodunk, érzünk úgy ahogy, és mik azok a vezetői eszközök amikben „alapból” jók vagyunk, ugyanakkor melyek azok, amik idegenek tőlünk, és bármennyire is igyekszünk, soha nem fognak „jól állni nekünk”.

A számunkra fontos emberek Enneagram karakterének ismerete pedig betekintést ad a másik ember belső mechanizmusába, jobban értjük, hogy MIÉRT viselkedik, gondolkodik, érez úgy ahogy érez, ezáltal sokkal könnyebb a másikat elfogadnunk és a vele való kapcsolatunk jelentősen javulhat.

Az enneagram tréning folyamata, témái:

Elméleti tréning + workshop

http://files.ceei.hu/200000014-8b0bf8c08e/700/Folyamat%C3%A1bra2.JPG

Technikai részletek

A képzés időpontja:

  • Az Enneagram rendszere” - egynapos tréning: 2017. szeptember 27.
  • Az Enneagram alkalmazása” - egynapos workshop: 2017. október 18.

A képzés díja: 260.000.-Ft+ÁFA/fő, ami magába foglalja a 2×1 tréning/workshop nap ellátásának költségét és a 3 egyéni beszélgetés/coaching díját.

Trénerek:

Magyar Judit, aki több mint 20 éve foglalkozik az Enneagram tanulásával, kutatásával és tanításával
dr. Eszes László, aki több mint 20 évet töltött a felsővezetés világában maga is vezetőként, majd szervezetfejlesztő tanácsadóként és coachként.

Ha kérdése van, vagy szeretne jelentkezni a képzésre, az alábbi elérhetőségeken tudja megtenni:

Vrabecz József
Tel.: +36 70 945-4471
e-mail: vrabecz.jozsef@grow-group.com

GROW_Learning_center_logo

 

 

 

 

 

Mentés