Enneagram tréning

Enneagram – vezetői önismeret és sikeresebb működés

Enneagram Tréning

Enneagram a vezetésben nyílt tréning 2017. szeptembertől>>

Mi lenne, ha létezne egy rendszer, mely rámutat életünket elsődlegesen meghatározó lelki beállítódottágunkra? Mi lenne, ha ez a rendszer válaszokat adna emberi kapcsolatainkkal, önmagunkkal, sikerességünkkel, működésünkkel kapcsolatos kérdéseinkre?

Ez a rendszer évezredek óta létezik. A neve: Enneagram.

Az Enneagram nem csupán egy a sokféle személyiségtipológia közül, mely megpróbálja rendszerbe foglalni különbözőségeinket. Az Enneagram az általunk ismert legmélyebb megközelítése annak a kérdésnek, hogy kik vagyunk és miért működünk úgy, ahogyan működünk. Számos ősi bölcseleti hagyomány modern ötvözete, a korszerű pszichológia eredményeivel egyesítve.

Könnyen elsajátítható, praktikus önismereti és emberismereti tudást nyújt használóinak, melyet megismerve elindulhatnak egy úton a teljesebb élet, eredményesebb üzleti működés felé.

Olyan utazás, ahol, aki szeretné, önmagára találhat, és válaszokat kaphat.

Miért hiszünk abban, hogy az Enneagramra szükség van a vezetésben?

Meggyőződésünk, hogy önreflexió és saját működésünk ismerete nélkül, nem élhetünk igazán teljes életet és munkákban is sokkal nehezebben boldogulunk, érünk el sikereket.

Ha egy vezető igazán tudatos és eredményes szeretne lenni a munkájában, akkor tudnia kell, hogy cselekedetei, mondatai, utasításai, vagy akár ki nem mondott gondolatatai hogyan hatnak saját magára és munkatársaira, környezetére. Nem csak saját magáért felel, hanem beosztottjai eredményességét is, neki kell támogatnia és működésével mintát adnia számukra.

Önismeret és emberismeret nélkül ez folyamatos kudarcokkal, harcokkal kikövezett út. Az Enneagram ezt a vezetői kihívást teszi könnyebbé és ad útmutatás szakmai és emberi kapcsolatainkhoz.

Az Enneagram régen csak kiváltságosak számára elérhető tudása mára teret hódít a vezetésfejlesztésben, az üzleti- és lifecoachingban, terápiák során, gyereknevelésben, lelki vezetésben és baráti-, párkapcsolatokban egyaránt.

Milyen vezetői kihívásokra ad választ a vezetőknek szóló Enneagram tréning?

A tréningen résztvevő vezetők megértik saját személyiségtípusukból adódó működésüket, reakcióikat, és felismerik mások magatartásának alapvető mozgatórugóit. Ezáltal lehetőséget kapnak értékesebb kapcsolódások megteremtésére, tudatosabb és hitelesebb vezetővé válhatnak. Az Enneagram segít a vezetőknek a legjobb módszereket megtalálni arra, hogy a legtöbbet hozzák ki csapatukból, üzleti és emberi kapcsolataikból.

  • Mik a saját belső mozgatórugóim, mi az, amitől lelkesen tudom végezni a feladataimat?
  • Mik azok a kihívások saját működésemben, amiket meg kell tanulnom kezelni?
  • Miért kerülök sorozatosan hasonló élethelyzetekbe, miért követem el ugyanazokat a hibákat?
  • Hogyan motiváljam az egyes kollégákat, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák?
  • Hogyan tudom elfogadtatni ötleteimet, megoldásaimat üzleti partnereimmel?
  • Hogyan ismerhetem fel akár már az állásinterjún a jelölt valódi személyiségét?

Az Enneagram tréning témái: 

A tréningen bemutatjuk az Enneagram 9 személyiségtípusát, azok jellemzőit, erősségeiket, kihívásaikat, viselkedésük főbb mozgatórugóit, és a hozzájuk vezető legjobb kommunikációs és együttműködési utakat. A résztvevők megismerik az egyes típusok fejlődési útjainak lehetőségeit is, amelyekkel a hátráltató berögződések, zavaró minták elhagyhatók.