Élményalapú csapatépítés

Csapatépítéshez kínálunk élményalapú programokat számos különböző változatban (részletek alant), valamint szervezetfejlesztés során alkalmazható, ú.n. működésfejlesztést is.  Partnerünk, a Momentum Events  pedig tovább színesíti és szélesíti a csapatépítés lehetőségeket, kifejezetten a nagyobb szabású csapatépítő igényekre szabva. 

Élményalapú csapatépítés

A csapatépítő program a kikapcsolódás mellett a közös és személyes tanulás, a kommunikáció-fejlesztés, a szervezeti hatékonyság növelésének a lehetősége. A játékok az egymásra hangolódást, a figyelést, önmagunk és a csapatműködés mélyebb megismerését segítik. Tréningjeink során kiemeljük a tanulási pontokat, a résztvevők megoszthatják egymással tapasztalataikat, a közösen megélt élmények pozitív változásokat generálhatnak.

csapatepites_grow1

Az eredményes csapatépítés kritériumai:

  • Az alkalmazott elméleti keretek és koncepciók közérthetőek, és a résztvevők számára releváns problémákra, kihívásokra orientáltak;
  • A résztvevőknek minél több lehetőségük nyílik gyakorlati tapasztalataik egymás közti megosztására és a tanulásra;
  • Önmagában a gyakorlat, a közös feladat semmit nem ér, ha nem követi csoportos feldolgozás;
  • A gyakorlatokból levonható tanulságok minden esetben kapcsolódnak az adott szervezeti egység működéséhez, megtörténik a következtetések valós működésre történő átvezetése;
  • Megfogalmazódnak egyszerűen, konkrétan alkalmazható gyakorlati eljárások, szófordulatok;
  • Az érdeklődés felkeltése és a bevonódás elérése érdekében fantáziadús, ötletes feladatok és gyakorlatok alkalmazása;
  • A gyakorlatok során minden résztvevő megfelelő tartalmú és formájú visszajelzésben részesül.

A csapatépítő játékok moduljai

Csoportos feladatmegoldás, személyes kihívásokcsapatepites_grow2
A program során résztvevőink számos kihívással találkoznak. A feladatok megoldása során átélik a csoportos feladatmegoldás teljes folyamatát. Trénereink segítségével lehetőséget kapnak annak utólagos vizsgálatára, saját működésük megértésére, új magatartásformák kipróbálására.

Egymás és önmagunk megismerése

Javasolt programjaink nagy teret engednek a munkahelyen általában háttérbe szoruló témáknak. Játékos és komoly feladatok megoldásán keresztül résztvevőink lehetőséget kapnak önmaguk és mások eddig nem ismert oldalainak megismerésére. Ez a megismerési folyamat segíti a csoporttagok közti érzelmi kapcsolat erősödését.

Hatékony csoportmunka

A hatékony csoportmunka több szórakoztató feladatban kerül a középpontba. Résztvevőink megismerkedhetnek a csoportműködés alapjaival, ennek hatásával a mindennapi munka hatékonyságára.

Tekintse meg legújabb csapatépítő programunkat: Menekülő-szoba (csapatépítés)