GROW BlogFeliratkozás

DISC, egy átlátható rendszer – a jól működő csapatban minden személyiségtípus egyforma értéket képvisel

Ki szereti, ki nem szereti a tipológiákat. A kritikusok szerint leegyszerűsíti az embereket, beskatulyázza őket, a hívek szerint megkönnyíti a helyzet feltárást és jól hasznosítható eszközöket ad a kezünkbe.

disc-szemelyiseg-tipusok

A következő, mondjuk egy folyosón lezajló párbeszédet egy olyan szervezetben csíphetnénk el, ahol élnek a DISC nyújtotta lehetőségekkel: – Helló, Béla, most kezdődik a meeting a sales csoporttal, mind Sárgák, alig haladunk valamit, bár a hangulat nagyon jó lesz, van kedved csatlakozni? – Hát… határidős munkám van, nem késhetek vele, szükségem van erre az egy órára, hogy befejezzem. Habár gondolom, jól jönne nektek a Kékségem, hogy ráncba szedjelek titeket!?

A DISC viselkedéstipológia két dimenzió mentén segít megérteni magunkat és másokat. A függőleges dimenzió azt mutatja meg, hogy inkább kapcsolatfókuszúak vagy feladatfókuszúak vagyunk, a vízszintes dimenzió introvertált és extrovertált típusokra oszt minket, így kapjuk meg a jungi alapokon nyugvó DISC modellt, amelyet négy színnel és négy betűvel jelzünk: Piros – Domináns, Sárga – Influence (befolyásoló), Zöld – Steadiness (kitartó) és Kék – Conscientious (lelkiismeretes).

A DISC viselkedéstipológia – szociálpszichológiai alapokról indulva, hétköznapi használatra fejlesztve – az emberi viszonyok közötti biztonságos eligazodásban támogat minket, és segít abban, hogy kiismerjük saját viselkedésünket, illetve annak másokra gyakorolt hatását. Tudjuk például, hogy a nyitott, kommunikatív, esetleg harsány emberek egyeseket elrémisztenek, és inkább befelé fordulásra indítanak, semmint megnyílásra. De akár a nyugodt és toleráns, empatikus személy is kaphat olyan visszajelzést, hogy idegesítően lassúnak tartják. Ilyenkor bárkiben felmerülhet a kérdés: „Velem van valami baj, vagy a többiekkel?” A válasz egyszerű: senkivel. Máshogy működünk, és ennek megértésében, áthidalásában” segít a DISC.

A szociálpszichológiai alapú DISC tipológia az emberi viszonyok közti biztonságos eligazodásban támogat, és segít kiismerni saját viselkedésünket, illetve annak másokra gyakorolt hatását.

A DISC-kel való ismerkedés egyik módja a tudás csoportos feldolgozása. A tréningen azzal foglalkozunk, hogy mindenki megtalálja, melyik egy vagy két típus jellemző rá. Ebben teszt is segít. Ezután számtalan ösvényen kezdhetünk izgalmas kalandozásba. Konkrét példákon keresztül ismerhetjük meg az egyes típusok egymással való viszonyát. Sűrűn előforduló helyzet például, hogy egy erőteljes Piros beosztott határozottságát és dominanciáját szeretné egy nyugodt és béketűrő Zöld főnök mederbe terelni. A DISC-kel ez könnyen feloldható konfliktus; a Zöld vezető számára az lesz a megoldás, hogy fel kell vennie a kesztyűt, és egyszer meg kell harcolnia a pozíciójáért a – természetéből fakadóan – domináns kollégával. Ezután tisztázottabb viszonyok között dolgozhatnak együtt.

Hasonlóan nehéz helyzet egy közös projekten dolgozó Kék és Sárga kolléga együttműködése. A Kék a projektre és a célra összpontosít, elmélyül a munkában, szeme előtt a részletek elemzése és pontos feladatmegoldás lebeg. A Sárga kapcsolódni vágyik, kommunikálni, ötletelni és spontán módon megfogni a feladatot. Ebben az esetben mind a két szereplőnek adnia kell a sajátjából, hogy kaphassanak a másiktól. A Kéknek el kell fogadnia, hogy nem haszontalan időtöltés a beszélgetés látszólag oda nem illő dolgokról – lehet, hogy a Sárga pont egy ilyen kötetlen csevej alatt ötli ki a megoldást. A Sárgának meg kell tanulnia tiszteletben tartani, hogy kollégájának elmélyülésre van szüksége ahhoz, hogy végiggondolja a következő lépéseket.

A DISC izgalmas, felismerésekkel teli, olykor humoros kirándulás erősségeink és gyengébb pontjaink területein. Minden éremnek két oldala van, így nem jelenthetjük ki, hogy egyik típus jobb vagy rosszabb. Egy csapat jellemzően akkor működik hatékonyan, ha mind a négy típus tulajdonságait képviseli. Szükség lesz a Pirosra, aki képes gyors és határozott döntéseket hozni, és ellentmondást nem tűrően kiáll a csapatért. A Sárga inspiráló és lelkes, vidámságával és könnyedségével a nehezebb időszakokon is segít túllendülni a többieknek. A Zöld kitartó, megbízható támasz, nyugalma és empátiája a kollégák számára biztonságos légkört biztosít. A Kék kolléga racionalitása és objektivitása teszi lehetővé, hogy a feladatokat időben elvégezzük, jól mérjük fel a helyzeteket és a részletek is figyelmet kapjanak. A DISC abban segít, hogy a típusok a helyükre kerüljenek a szervezetben, a kollégák elfogadják egymás szerepeit, és kihasználják az azokban rejlő lehetőségeket.

 

Szerző: WERTÁN SÁRA kommunikációs és önismereti tréner – GROW Csoport

(Eredetileg megjelent: Growing magazin 2016.)