Coaching szemléletű vezetés

Mit is takar a coaching szemléletű vezetés? Egy olyan felhatalmazó, a munkatárs erősségeiben és fejlődési képességeiben hívő megközelítést, melyben a vezető képes háttérbe lépni. Támogatni és megemelni beosztottait, annak érdekében, hogy ők saját megoldásaikat találják meg egy-egy problémára, azokat alkalmazva pedig sikerélményekkel megerősödve léphessenek a következő kihívás felé.

coaching-szemleletu-vezetes

Napjaink szervezeti környezete jelentősen eltér attól amit az utóbbi évtizedekben megtapasztalhattunk. Komplexebb feladatok és szervezetek, szinte átláthatatlan mélységű szakmai specializáció, és a munkavállalók új generációi támasztanak nap mint nap új kihívásokat a vezetők számára. Egy ilyen környezetben a vezetői munka is újradefiniálódik. Már nem igazán engedhetjük meg magunknak, hogy mindent megpróbáljunk kézben tartani, és a „téma legjobb szakértője” legyünk – ha azok vagyunk egyáltalán.

A csapatunkra kell építenünk, de igazán. Megtalálni azokat, akik a legjobban illeszkednek a  feladatokhoz, egymáshoz. Ezt követően pedig azon kell dolgoznunk, hogy folyamatosan a legjobbat hozzuk ki belőlük. A munkát kihívások és felfedezések sorozatává kell tennünk, egy folyamatos fejlődési lehetőséget hordozó izgalmas lehetőséggé, amely által a szervezeti célok is megvalósulnak.

A coaching szemléletű vezetői megközelítés ebben segít; megtalálni azokat a vezetői alapvetéseket, elveket, melyekkel a legjobbat hozhatjuk ki munkatársainkból. Amelyekre építve a csapat tagjai saját maguk erősségeire támaszkodva, egyre nagyobb autonómiával oldják meg az egyre komplexebb feladatokat.

A coaching szemléletű vezetés nem új dolog, de a technikák, a coaching eszköztárból a mindennapi vezetői működésbe átültethető gyakorlat folyamatosan megújul. Ezen a tréningen ebbe a szemléletbe, ebbe a folyamatosan megújuló eszköztárba mélyülhetnek el a résztvevők.

Miért érdemes a GROW coaching szemléletű vezetői tréningjét választani?

A GROW Csoport Magyarországon az elsők között kezdte alkalmazni a coaching módszertanát a vezetőfejlesztésben. A coaching folyamatok mellett széleskörű tapasztalatokkal rendelkezünk a coaching szemléletű vezetői tréningek vállalati megvalósításában, valamint a coaching szemléletű vállalati kultúrák kialakításának támogatásában.

A GROW nem csak coaching szemléletű vezetést, de coachok képzésében is élen jár a hazai piacon. Integratív coaching képzésünk például Magyarországon elsőként szerezte meg az EMCC – European Mentoring and Coaching Council – akkreditációját.

A programot vezető trénerek erre a gazdag tapasztalati háttérre építenek. Saját vezetői-, coach- és coach-oktatói tapasztalataikat integrálják a coaching szemléletű vezetés tréning során.

passion-led-us-here

A coaching szemléletű vezetés tréning eredményeképpen a résztvevők:

 • Megismerik a coaching definícióit, a coaching szemlélet sarokköveit.
 • Megismerik a coaching szemléletű vezetés és a leggyakrabban használt vezetői megközelítések (pl.: helyzetfüggő vezetés) viszonyát.
 • Képessé válnak tudatosan figyelni munkatársaik igényeire, érzéseire – megerősítve ezáltal kapcsolatukat és munkatársaik elkötelezettségét.
 • Képessé válnak tudatosan felépíteni egy vezetői beszélgetést a GROW modell mentén – támogatva munkatársaikat az elakadások,.kihívások kezelésének folyamatában.
 • Megismerkednek a Megoldásközpontú szemlélet coaching és vezetői-coaching alkalmazásával: képessé válnak az erősség-szemlélet alkalmazására a fejlesztésben és a kihívások kezelésében.
 • Megerősödnek fejlesztői, támogatói szerepükben.
 • Képessé válnak feladataik hatékonyabb kezelésére, munkatársaik erőteljesebb bevonásán, felhatalmazásán át.

A vezetői tréning témái

 • Coaching definíciók és a coaching szemlélet a mindennapokban
 • Coaching és kommunikáció: igényekre, érzésekre és motivációra hatni az értő figyelemmel.
 • Fejlesztő beszélgetés, támogatás: GROW modell alkalmazása a mindennapokban.
 • Erősségek, lehetőségek és pozitív szemlélet: megoldásközpontú szemlélet a mindennapokban
 • Kiscsoportos coaching gyakorlatok

Kiknek ajánljuk a tréninget?

 • Vezetőként komplex kihívásokkal szembesülve szeretnének hatékonyan építeni csapatuk erősségeire
 • Vezetőként új eszközöket keresnek munkatársaik fejlesztésére, támogatására
 • Szeretnének tudatosabbak lenni munkatársaik erősségeinek tudatosításában, kiaknázásában
 • Vezetői eszköztárukat bővítéséhez keresnek új inspirációt
 • Szeretnének új kommunikációs, kapcsolatteremtési készségeket elsajátítani
 • Érdeklődnek a coaching alkalmazása iránt