GROW BlogFeliratkozás

A VUCA-világ nem kedvez a pontos terveknek

Legyen bár valaki HR-es, felső vezető vagy szülő, nap nap után szembesülhet olyan kihívásokkal, helyzetekkel, melyekre nincsen jó válasza, megoldása. Méghozzá azért nincs, mert korábban ezek a kérdések még nem merültek fel az életében. Örökké újat hozó világunkban a régi módszerek már nem működnek. Amikor nem segít sem a szaktudás, sem a tapasztalat, sem a bevett módszerek következetes alkalmazása, máshol kell fogódzkodókat keresnünk.

ENNEAGRAM, Kulcs önmagunkhoz és másokhoz

Minden ember más? Vagy mindenki ugyanolyan – csak máshogyan? Lehetséges-e változtatni a személyiségemen? Meg tudom-e változtatni mások személyiségét? Mi kell ahhoz, hogy jól működjünk egymással? Elég csak az „élni és élni hagyni”?

A hatékony coachingkapcsolat – a PCM® alkalmazása coachingban

Miként lehet jó coachingfolyamatokat létrehozni? A PCM® – mint önismereti és kommunikációs eszköz-endszer – alkalmazása egyaránt nyújthat segítséget coachok és ügyfeleik számára a hatékony közös munkában.

Hogyan mérhető a tréninghatékonyság?

A tréninghatékonyság mérése érthető módon fontos a képzéseket megrendelő vállalatok számára, hiszen látniuk kell, eléri-e a célt a fejlesztés, és ha igen, milyen mértékben? A mérés ugyanakkor a képzéseket szervező, lebonyolító cégek esetében a saját „portékájukkal” kapcsolatos minőségbiztosítás egyik alapja.

Nyelvpatika – Keresem a szót, keresem a hangot

Hogyan hat a gondolkodás a beszédre? Hogyan hatnak a szavaim a gondolataimra, a gondolatok hogyan befolyásolják a közérzetet? Beszédes gondolatok, gondolatébresztő megszólalások – avagy hogyan tudatosítható és tanulható, hogy a gondolataimmal és a beszédemmel a kívánt hatást keltsem?

A titokzatos változásmenedzser

A változásmenedzser talán napjaink egyik legmisztikusabb vállalati pozíciója. Egyre többen beszélnek róla, néhányan már látni is véltek ilyen személyt (vagy ismernek valakit, aki már látott), de hogy mivel tölti munkaidejének 8–10 óráját, azt szinte senki sem tudja.

Reziliencia, amire az ecuadori sétáló fák tanítanak a stresszel kapcsolatban

A stressz óriási hatással van az életünkre, amit nem csökkenthetünk, de tőlünk függ, miként birkózunk meg vele, és hogy milyen lelki (ellen)állóképességet, vagyis rezilienciát fejlesztünk ki. A mi kezünkben van a döntés, hogy elvágjuk-e a gyökereinket és más élethelyzetben újranövesztjük-e, mint az ecuadori sétáló pálmák, amelyek akár példaképeink is lehetnek a változással való szembenézés folyamatában.

Üzleti kudarc, vagy szakértő tanácsadó segítsége?

Gyors áttekintés a 2016-os tréningpiaci trendekről eseményekről valamint várakozások a 2017-es esztendőre. A tréning kerekasztal tagjainak álláspontja.

Forbes interjú Sales fejlesztés és Változásmanagement témákban

Ha lemaradt volna a nyár folyamán készült Forbes cikkekről, most elolvashatja őket! Lénárt Viktor, Lőrincz Orsi, Mármarosi András és Máté Bea adtak interjút a szervezetfejlesztés különböző aspektusairól, kihívásairól.

Ilyen a jó meggyőzés – trükkök, módszerek

Magánéleti és munkahelyi sikerességünk is nagyban függ attól, hogy mennyire hatékonyan tudunk az emberekre hatást gyakorolni. A Kis lépés, nagy hatás című könyv egyik szakmai lektorát, Pataki Katalint kérdeztük a meggyőzés tudományáról. HVG: Mi a különbség a hatásgyakorlás és a manipuláció között? PK: Jelenleg a Grow Tanácsadó cég kommunikációs trénere vagyok, de műsorkészítőként van húsz […]

Grow Csoport konferencia szereplések

  Március elején a MOM Kulturális Központ adott otthont a HVG Könvyvkiadóval közösen szervezett szemináriumnak, melynek címe ‘Hatásgyakorlás Mesterfokon’ volt.  A teltházas szemináriumon elsősorban az értékesítőknek kínáltunk fel olyan ‘insightokat’, melyekkel jelentősen növelhetik értékesítési hatékonyságukat.  A szemináriumot Lénárt Viktor, a Grow Csoport vezérigazgatója és Pataki Katalin, a Grow Csoport Kommunikációs Kompetenciaközpontjának vezetője tartotta.  Mindezt annak […]

A Google és a könyörület

A Google vitathatatlanul mind innovativitás, mind üzleti eredményesség, mind munkahelyi kívánatosság szempontjából az elsők között van a világon, évek óta. A cég egyik első mérnökének, jelenleg a személyes fejlődésért felelős vezetőjének, Chade-Meng Tangnak a TED-es előadásából egy egészen más vetületből tekinthetünk rá a Google működésére. A felvetett kérdések már-már filozofikusak – Hogyan érhető el a […]

Hatást gyakorlunk?

Napjában vajon hány olyan helyzetben találjuk magunkat, ahol hatni szeretnénk másokra? És hány olyanban, amelyben ránk hatnak? Mások meggyőzése és megnyerése lelkes együttműködésre kulcsfontosságú képesség – legyünk akár vállalati vezetők, értékesítők, projektvezetők vagy egyszerűen csak nyaralást szervező házasemberek, akiknek fontos, hogy a kérésükre partnereik IGENT mondjanak.

A sikeres üzleti stratégia 3 titka

Van egy olyan eszköztár, melyet mára több százezer vállalkozás alkalmaz: ez a Business Model Innovation (Üzleti Modell Innováció) módszere. A korábban csak nehezen átlátható szervezetek és azok üzleti modellje hirtelen könnyen érthetővé válik. Miért szeretem ezt a módszert? Mert segítségével ügyfeleink vállalkozásának teljes SWOT elemzése egészen új megvilágításba kerül, és nagyon hatákonyan tudjuk ezen keresztül […]

További élénkülés a tréningpiacon

Bár a gazdasági válságra adott egyik első reakcióként a cégek a munkatársak és a vezetők képzésére szánt forrásokat kurtították meg. A 2012-es trendfordulót követően, 2014-ben tovább folytatódott a tréningek térnyerése és ismételten nőttek a tréningköltések. A növekedéshez hozzájárult, hogy az elmúlt években, a humán tőke fejlesztésére Európai Uniós forrás is rendelkezése állt. Ez a forrás […]

Az értékesítés-fejlesztés jelene és jövője

Kedves Partnerünk! Szeretettel meghívjuk Önt a Figyelő áprilisi konferenciájára, melyen a GROW is jelen lesz előadóként. A konferencia címe: „Az értékesítés-fejlesztés jelene és jövője” A rendezvény részletei: Időpont: 2015. április 15., 9.00-14.00-ig, a rendezvény állófogadással zárul. Helyszín: Symbol Étterem és Rendezvényközpont (1036 Budapest, Bécsi út 56.)   Miről is szól ez a konferencia? Jól emlékszünk néhány […]

KKV innováció a mindennapokban: a kiemelkedően jó termék és szolgáltatás megtervezésének titka

A webinar során megértheted az ügyfelek számára legfontosabb értékteremtés koncepcióját és az üzleti modell innováció módszertanát, melynek segítségével bemutatjuk: • Hogyan érdemes az ügyfeleket szegmentálni – problémák, elvárt előnyök és megoldandó feladatok alapján – a szokásos demográfiai adatok helyett! • Miért értelmetlen önmagában a termékre vagy szolgáltatásra gondolni? • Mit jelent a vállalkozás ’érték-térképe’ és […]

20 évesek lettünk! A GROW innovatív sikertermékei

A GROW Csoport idén 20 éves.  20 éve dolgozunk a magyar piacon a legkülönbözőbb iparágak vállalatainak szervezetfejlesztő partnereként. Megbízóink, felismerve a saját szervezetük előtt álló kihívásokat, jellemzően magas színvonalú, tapasztalt szakmai partnert látnak és keresnek bennünk, aki képes a stratégia implementációval járó komplex változásokat kívülről felmérni, megérteni, majd az egész folyamatot, kívülről vagy a szervezet […]

Hogyan építsem fel személyes márkámat?

A személyes márka kialakítása (angolul ‘Personal Branding’) egy aránylag új, de annál felkapottabb fogalom a marketing világában. Nagyon egyszerűen megfogalmazva arról szól, hogy saját magunkat megfelelően pozícionáljuk hírnevünk és karrierünk érdekében. Ennek segítségével kommunikálod saját készségeidet, személyiségedet és értékrended.

Miért fontos a megfelelő kommunikációs és konfliktuskezelési eszköztár cégen belül?

Egyre több álláshirdetésben szerepel a ’kiemelkedő kommunikációs készség’, mint követelmény, és egyre több önéletrajzban szintén olvasható e három szó, mint kiemelkedő készség. Ha mindenki ilyen remekül tud kommunikálni, akkor viszont miért van ’munkahelyi terror’ témával foglalkozó, népszerű blog (ahol a munkahelyen történő szekálások és emberi kapcsolatok gyarlóságáról szólnak könyvnyi oldalak), mi miatt mennek el rendszeresen és sűrűn a munkavállalók másik munkahelyre és miért ’stresszelünk’ annyit látszólag mindennapi munkánk követelményein, amire mi magunk jelentkeztünk annó?

HVG-GROW szeminárium: Eladni Emberi Dolog

Idén ősszel is több mint 130 főnek tartottunk szemináriumot a HVG-vel közös szemináriumon értékesítés-fejlesztés témában!